UtánpótlásSport
2024. május 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2024-02-10 16:20

Folytatnák az eredményes szereplést a fehérvári fiatalok

Több korosztályos válogatott ökölvívó is erősíti a Fehérvár Küzdősport SE csapatát, akik 2024 akadályainak is motiváltan futnak neki.

Eredményes évet zártak 2023-ban a Fehérvár Küzdősport Egyesület fiatal ökölvívói, akik közül többen nemzetközi szinten, a magyar válogatott tagjaként is megmutathatták a tudásukat. Ilyen a – hazai környezetben szinte megállíthatatlan – Turós Levente és Bajcsi Flóra, akik egyaránt részt vehettek a múlt nyáron a serdülő Európa-bajnokságon.

„A legszebb tavalyi emlékem egyértelműen a serdülő Európa-bajnokságon való szereplés; igaz, kikaptam, de óriási élmény volt életem eddigi legnagyobb versenyén ringbe lépni.

Büszkeséggel töltött el, hogy nemzeti színekbe öltözve a hazámat képviselhetem egy ilyen eseményen.

A tavalyi évből kiemelném a korosztályos országos bajnokságot is, amin viszont sokkal jobban összeállt a bokszom, fejben is ott voltam, így aranyérmes lettem, az ob-n már harmadjára – mondja Turós Levente, aki 2024-ben már a juniorkorcsoporthoz tartozik. – Már meg is volt az első idei összetartás a juniorválogatottal; a fiatalabbak, vagyis az elsőévesek közé tartozom, így nincs könnyű dolgom a beilleszkedés terén, ráadásul egy apró hátsérüléssel is meg kellett küzdenem a tábor alatt, de bízom benne, hogy legközelebb már százszázalékosan tudok szerepelni. A hazai versenyek is fontosak lesznek, de a legnagyobb megméretés az Európa-bajnokság idén; bízom benne, hogy ott lehetek!”

Balról: Turós Arnold, Turós Levente, Bajcsi Flóra és Kiss Martin Forrás: FKSE

Bajcsi Flóra Leventével ellentétben még idén is a serdülők között bizonyíthat.

„Csatlakoznék Levihez, nekem is a serdülő Eb a legemlékezetesebb tavalyról – teszi hozzá Bajcsi. – Túlizgultam a meccsemet, ennek ellenére remek élményként maradt meg, összetartó csapatunk volt. Az utánpótlás Magyar-kupa és az országos bajnokság több sikerélményt tartogatott, mindkettőt meg tudtam nyerni. Nincs annál jobb érzés, amikor a magyar melegítőben, mezben vonulunk be a csarnokba. Emiatt az idei Eb-t is nagyon várom,

szeretnék nyert meccseket is ünnepelni!

A klub bokszolóit vezető Turós Arnold elsősorban hosszútávon gondolkodik.

„Ezek a fiatalok már kiskoruktól a felnőttmezőnyre készülnek, pontosabban olyan programot találtam ki nekik, ami addigra érik be. Persze ezek a sikerek sem érnek minket váratlanul, de nem a korosztályos sikereken van a hangsúly. Abban bízunk, hogy felnőttkorukra érnek el odáig, hogy akkor is erősíthessék majd a válogatottat. Szerencsére minden kiemelt korosztályos versenyen tudunk indítani ökölvívókat, többen közülük pedig meg sem állnak a dobogó tetejéig.”

(Kiemelt képünk forrása: FKSE)