UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2024-02-12 09:06

Tőrben és kardban is végleges a kadét fiúk ranglistája

A múlt hét vége előtt még nem volt teljes a korosztályos vívók Eb-csapata, a kadét fiúknál tőrben és kardban is megvárták az utolsó versenyt.

Vasárnap a kadét vívók számára is befejeződött az idei válogatás a korosztályos világversenyekre. Bár a Magyar Vívó Szövetség már a múlt héten közzé tette a február 22-én kezdődő nápolyi Európa-bajnokságra utazó keretet, a névsor még hiányos volt, hiszen a kadét fiú törőzők között még a szófiai európai körversenyen elért eredmény alakíthatott a ranglistán. Továbbá a kadét kardozó fiúk között is kiadó maradt egy hely, amelynek betöltésével megvárták az országos bajnokságot.

Szófiában Sommer Marcell aranyérmet nyert, Bodor Áron bronzot érdemelt ki, Zsögön Andor pedig az ötödikként zárt, így nagy változás nem történt a kadét tőrvívók ranglistáján.

A rangsorban az a Bodor Áron végzett az élen, aki az évadban három körversenyen is a legjobb nyolcba jutott,

korábban Budapesten ezüstérmes lett, Nürnbergben pedig a legjobb európaiként a hetedik helyen fejezte be a versenyt.

A második helyen végző Sommer Marcell a legutóbbi sikere mellett a magyar fővárosban az ötödik helyig jutott, míg a harmadik Zsögön Andor megnyerte az idényben a korosztály országos bajnokságát. A negyedik helyen pedig a nemzetközi viadalokon nem brillírozó, de a hazai megméretéseken stabilan vívó Kosztolányi Hunor zárt.

Az Eb-re készülő kadét tőröző fiúk csapatban is győztek Szófiában Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A fiú kardozóknál Berkeszi Dániel, Csoba Botond és Fabó Ákos helye már a múlt hét végi országos bajnokság előtt biztos volt az utazó keretben. Az ob-t végül Fabó Ákos nyerte (ezzel feljött a ranglista második helyére), de ami a válogatott szempontjából fontos volt, hogy Kovács Lőrinc ötödikként jobban szerepelt, mint Monori Mátyás, ezzel a két vasasos reménység közül az előbbi csatlakozhat a nemzeti csapathoz.

Fabó Ákos a kadét kardozók ob-döntőjében 15:3-ra győzte le Szalai Zalánt Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A kadétok között tehát párbajtőrben Horváth Lotti, Szilárd Anna, Rózsás Júlia és Terhes Hanna, valamint Antal Máté, Kelemen Boldizsár, Kiss Donát és Taivainen Bence képviseli a magyar színeket Olaszországban. Kardban Csonka Dorottya, Rácz Brigitta, Tóth Nadin és Szabó Polli, valamint Berkeszi Dániel, Fabó Ákos, Csoba Botond és Kovács Lőrinc  lép pástra az Eb-n. A leány tőrkvartettet Kollár Anna, Simon Borbála, Barus Claudia és Szeverényi Sára alkotja, a fiú tőrcsapat pedig Bodor Áron, Sommer Marcell, Zsögön Andor, Kosztolányi Hunor felállásban igyekszik bizonyítani.

(Kiemelt képünkön: Bodor Áron Forrás: Magyar Vívó Szövetség)