UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-02-13 20:06

Két fronton is jól teljesít a Szeged ifjúsági fiúcsapata

A Szeged fiú ifjúsági vízilabda-csapata a bajnokságban és a Komjádi-kupában is a legjobbak között van.

Már elkezdődött a középszakasz a fiú korosztályos vízilabda-bajnokságokban, melyekben ebben az idényben is remekül szerepel a Szegedi Vízipóló Suli.

Az SZVPS az ifjúsági bajnokság alapszakaszában a címvédő FTC mögött a második helyen zárt. Juhász Zsolt tanítványai

12 győzelem mellett 3 vereséget könyvelhettek el, a középszakaszt pedig a Vasas 13–7-es legyőzésével kezdték.

A csapat egyik, U18-as világbajnok húzóembere, Leinweber Olivér az eddigi 15 meccsén 54 gólt szerzett, amellyel második a góllövőlistán.

Leinweber Olivér igazi erőssége a szegedieknek Forrás: SZVPS

A Lehmann István által irányított serdülők az alapszakaszban a nyolcadikként végezték, de stabilan ott vannak a felsőházban, melyben kezdésként 8–3-ra múlták felül a Vasast. Itt a gólok számában Gedra Botond magaslik ki a mezőnyből, aki 16 mérkőzésen 51-szer volt eredményes, és ez a teljesítmény is a góllövőlista második helyét éri jelenleg.

A Bíró Dániel vezette gyermekcsapat az alapszakaszt a tizedik helyen fejezte be, a középszakaszt pedig a Vasas elleni 10–8-as vereséggel indította.

Lehmann István az középszakasz első köre után úgy nyilatkozott a klubhonlapnak, hogy:

“Az ificsapatunk ellentmondást nem tűrő játékkal simán nyert a rangadónak induló Vasas elleni mérkőzésen.

Ez főleg annak tükrében remek teljesítmény, hogy a csapat gerince pénteken még a Komjádi-kupában harcolta ki az elődöntőt.

Serdülőcsapatunk is szép győzelmet aratott. A védekezésünk végig remek volt, de támadásban rengeteg lehetőséget hagytunk kihasználatlanul. A gyermekcsapatnak nem volt jó napja.”

Ahogyan a tréner említette,

a Szeged a férfi vízilabda-utánpótlás legrangosabb hazai tornáján, az U23-as pólósak számára kiírt Komjádi-kupában is szépen teljesít.

Miután a csapat otthon három győzelemmel ment tovább a csoportjából, a negyeddöntőben az UVSE-t múlta felül 9–8-ra, és az elődöntőbe jutott.

A tavalyi bajnokságban negyedik ificsapata jó szereplése nem meglepetés, ugyanis a gárdát azok a fiatalok alkotják, akik serdülőként 2022-ben Juhász Zsolt vezetésével Szeged férfi vízilabda-történetének első bajnoki címét szerezték meg.

(Kiemelt képünkön: a Szeged ifijátékosai a Komjádi-kupában is jól szerepelnek Forrás: SZVPS)