UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2024-02-15 10:14

Ott lesz az olimpián a két 17 évessel felálló női 4x200 méteres gyorsváltó

Az egyaránt 17 éves Ábrahám Minnával és Pádár Nikolettel felálló női 4x200 méteres gyorsváltó kiharcolta az olimpiai szereplést a dohai úszó-vb-n.

A dohai felnőtt úszó-világbajnokság csütörtök délelőtti programjában eldőlt, hogy a magyar női 4x200 méteres gyorsváltó indulhat a párizsi olimpián.

A magyar női stafétának már a selejtező előtt sem igazán kellett izgulnia, hiszen a hetedik legjobb ideje volt az előző vb-ről, összesítésben pedig a legjobb 16 váltó kerül be az ötkarikás mezőnybe – számol be az MTI.

Az összeállítás ugyanaz volt, mint tavaly Fukuokában, ahol az Ábrahám Minna, Molnár Dóra, Késely Ajna, Pádár Nikolett összeállítású négyes a hetedik helyen végzett (7:54.65). Ezt az időt a dohai első futamban egyetlen staféta sem tudta túlszárnyalni, így már ekkor biztossá volt az olimpiai szereplés.

A fiatal négyes, melyben Ábrahám és Pádár is 17 éves, végül 7:57.46 másodperccel futamában a harmadik lett, összesítésben pedig az ötödik idővel bekerült az esti fináléba.

A délelőtti programban Pádár Nikolett továbbá 100 méter gyorson 55.21 másodperccel ugyan elérte a középdöntőt, de jelezte, várhatóan nem áll majd rajtkőre, ugyanis a 4x200 méteres gyorsváltó sikeréért szeretne hajtani.

Elég fáradtan keltem, éreztem a vízben is, hogy nem tudok úgy mozogni, ahogy szeretném. Nagyon örülök neki, hogy a legjobb tizenhat közé kerültem, de nem ígérem, hogy elindulok ott, a váltóval jó esélyeink vannak 

– nyilatkozott az MTI-nek a tinédzser, aki szerdán élete első felnőtt egyéni vb-döntőjében a hatodik helyen végzett 200 méter gyorson.

(Kiemelt képünkön: Pádár Nikolett Forrás: musz.hu)