UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-02-17 11:30

Kikapott a svájciaktól az U17-es válogatott Spanyolországban

A Jeremiás Gergő vezette U17-es labdarúgó-válogatott kétgólos vereséget szenvedett a svájciaktól a Spanyolországban rendezett felkészülési meccsen.

Az Eb-selejtező elitkörére készülő U17-es labdarúgó-válogatott szerdán 2–0-ra legyőzte az íreket, pénteken pedig a svájciak ellen lépett pályára a spanyolországi edzőtáborozás utolsó napján. Jeremiás Gergő szövetségi edző ezúttal a kezdőcsapatban nagyrészt azoknak a játékosoknak adott lehetőséget, akik csak csereként léptek pályára az első összecsapáson.

Az MLSZ beszámolója szerint a mérkőzés első félideje mozgalmasan telt, de nagyrészt a svájciak akarata érvényesült, akik a 16., a 25. és a 28. percben is bevették a mieink kapuját, míg magyar részről a 35. percben Kancsíj Artúr volt eredményes. A második félidőben a magyar válogatott játszott veszélyesebben, de nem tudta szorosabbá tenni a találkozót, amelyet a svájciak 31-re megnyertek.

„Az első félórában nem működött, amit elterveztünk, sokat hibáztunk, és rosszul reagáltunk a svájci gólokra – értékelt a mérkőzés után Jeremiás Gergő. – Ezt követően változtattunk a játékon, innentől kezdve jobban nézett ki a csapat, szépítettünk, és végig benne volt a levegőben, hogy szorossá tudjuk tenni a mérkőzést. Ez végül nem jött össze, de voltak jó periódusaink a folytatásban. Az edzőtábor végére komplex képet kaptam arról, hogy mire számíthatok a csapattól elitkörben, és a játékosokról is hasznos információkat szereztem.

Az elmúlt egy hétben mindent az elitkörre való felkészülésnek rendeltünk alá, a leendő ellenfeleink játékát is figyelembe véve gyakoroltuk a taktikai elemeket.

Igyekszünk tanulni az elkövetett hibákból, és a márciusi tétmérkőzésekre tovább javítani a játékunkat."

Magyarország–Svájc 1–3 (1–3)
Magyarország: Fodor-Papp Tamás - Tarcza Gergő (Csorba Dominik, 54.), Szekér Botond, Rácz István (Vitályos Viktor, 54.) - Zója-Katona Márk (Koncz Dávid, 78.), Kiss László (Décsy Ádám, 66.), Németh Hunor, Bolgár Botond - Hős Zsombor (Barkóczi Barnabás, 66.), Kancsij Artúr (Kovács Bendegúz, 54.), Egri Imre (Kovács Patrik, 66).

(Kiemelt képet készítette: Wacha Judit/MLSZ)