UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-02-19 17:39

Már a felsőházban sem veretlen a címvédő a fiú ifjúsági bajnokságban

A BVSC-Zugló utolsó másodperces góllal győzte le az FTC-t a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokságban.

Vasárnap a középszakasz második fordulóit játszották a korosztályos fiú vízilabda-bajnokságokban.

Az ifjúsági pontvadászat felsőházi játéknapjának az egyik legnagyobb rangadójának a címvédő Ferencváros és a BVSC-Zugló összecsapása számított. Az alapszakaszt az FTC tizennégy győzelemmel és egy vereséggel abszolválta az első helyen, a zuglóiak a harmadik pozícióban zártak. Nos, a zöld-fehérek már a felsőházban sem veretlenek, ugyanis

a BVSC igen izgalmas végjáték után 11–10-es győzelmet aratott a Népligetben.

Az FTC 12 másodperccel a vége előtt Simon Sebestyén találatával 10–10-re egyenlített, ám az utolsó pillanatban Doroszlai Zalán gólja a BVSC sikerét jelentette. A meccsen egyébként a vendégek ígérete, Balogh Botond volt a legeredményesebb játékos négy góllal. A hazai együttesben pedig játszott, és három gólig jutott a nemrégiben a zágrábi felnőtt Eb-n részt vett Varga Vince.

A Szeged és a Szolnok találkozójának a különlegességét az adta, hogy a góllövőlista alapján a felsőház három leggólerősebb játékosa egyszerre volt a vízben. Szegedi oldalról Leinweber Olivér, szolnoki részről Simon Donát és Fedac Dominik. Ennek ellenére nem záporoztak a találatok a meccsen (a hazai kapuban Magony Kristóf 73, Gyovai János 67 százalékkal védett a jegyzőkönyv szerint), amelyet a Szeged 9–5-re nyert meg. Leinweber négyszer volt eredményes.

Leinweber ezúttal négy gólt lőtt a Szegedben Forrás: SZVPS

A Vasas Kaposváron a hat gólig jutó Peőcz Ádám vezérletével 16–10-re nyert, az otthon játszó csapatból Vadas Ákos büszkélkedhet hat góllal. Az UVSE-ben kilenc játékos is betalált a Budapesti Honvéd ellen 15–11-re megnyert meccsen, az OSC Újbuda pedig izgalmas összecsapás utolsó negyedében fordítva győzött 10–8-ra az Egerrel szemben. Szoros meccset játszott a Pécs vendégeként a KSI is, amely végül 14–12-es diadalt könyvelhetett el.

A fiú ifjúsági bajnokság tabellája ITT érhető el.

(Kiemelt képünkön: a BVSC-s Balogh Botond Forrás: BVSC-Zugló)