UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-02-20 13:38

A sérülések ellenére is jól szerepel a BEAC junior leánycsapata

Sorozatban négy meccset megnyerve a BEAC csapata vezeti a junior leány kosárlabda-bajnokság rájátszását. Az újbudaiak vezetőedzője, Mészáros Vivien elmondta, az elmúlt időszakban több sérülés is sújtotta az együttest, ám többek között a jól teljesítő kadétkorú játékosoknak is köszönhetően sikerült túllendülni a nehézségeken.

A legutóbbi fordulóban a Zsíros Akadémia Kőbányát is legyőzte a BEAC-Újbuda csapata, amely így négymeccses győzelmi szériánál jár az U18-as leány kosarasok rájátszásában, és a legjobb mérleggel (4/1) áll a tabellán.

„Még korántsem vagyok maradéktalanul elégedett a csapatjátékunkkal, de mostanában javuló formát mutatunk, ami biztató, különösen úgy, hogy az elmúlt hetekben több meghatározó játékosunk is hiányzott, illetve alapvetően is keveset tudunk közösen készülni, mivel a legjobb juniorjaink a felnőttcsapattal készülnek – mondta Mészáros Vivien vezetőedző az Utánpótlássportnak. – 

A DVTK elleni sikerrel kezdtük a jó szériát, amely igencsak értékes győzelemnek mondható, hiszen a Diósgyőr az egyik legerősebb csapat a mezőnyben.

Azon a meccsen a védekezésünk kifejezetten jól működött, majd utána következő fordulókban is sikerült erre építeni. A hatékony védekezésnek köszönhetően támadásban is könnyebben tudtunk érvényesülni."

A miskolciak legyőzése után a BEAC kétszer verte a Csatát, majd ahogyan már említettük, a Zsíros Akadémiát is felülmúlta.

Összeszokottság híján próbálunk az egyéni képességekre alapozni, de azt is látni kell, hogy a juniorkorosztályban már nem lehet minden szituációt egyénileg megoldani.

Éppen ezért egyrészről szükség van a kohézió kiépítésére, valamint a taktikai variációk begyakorlására is. Lépésről lépésre haladunk, de szerencsére már ezeken a területeken is látható a fejlődés. Emellett kiemelném, hogy a juniorcsapatunkban a fiatalabbaknak, a kadétoknak is nagy szerep jut. Számukra ez kiváló fejlődési lehetőség, és sorra bizonyítanak is az idősebbek között, mindig van köztük olyan, aki kimagasló teljesítményt nyújt éles helyzetben is. A rájátszásból még jó néhány rangadó hátra van számunkra, szeretnénk tovább építkezni, fejlődni ezeken a találkozón, és az országos döntőre időzíteni a legjobb formánkat. A bajnokságban az elsődleges célunk a négybe jutás kiharcolása. Bízunk benne, hogy a sérültjeink mihamarabb visszatérnek és zökkenőmentesen alakul a tavaszunk!" 

(Kiemelt kép forrása: BEAC)