UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-02-22 18:58

Bármi megtörténhet a Komjádi-kupa négyes döntőjében

A Miskolc, a Szeged, a Honvéd és a Vasas férfi vízilabdacsapata jutott be a Komjádi-kupa négyes döntőjébe.

A Komjádi-kupa a hazai férfi pólóutánpótlás számára kiírt legrangosabb sorozat, amelynek az elhódítása komoly presztízzsel és élménnyel jár – írja a hazai szövetségi portál.

A 16 csapatos tornát idén nem tavasszal, hanem februárban tartják, köszönhetően a teljesen rendhagyó nemzetközi versenynaptárnak. A hónap első hétvégéjén tartott csoportküzdelmek után alakult ki a legjobb 8 mezőnye, ahol a csapatok egymeccses negyeddöntőket vívtak.

A nyolc között folytatta a menetelést a Miskolc és kiejtette a Szolnokot (18–13), a szombati elődöntőben pedig az a Szeged lesz az ellenfele, amely az UVSE-t győzte le 9–8-ra. A másik ágon összejött az egyik legnagyobb rangadó, miután a Honvéd 17–11-re verte a BVSC-t, a Vasas pedig 16–13-ra a tavalyi ezüstérmes Egert.

Hogy mennyi minden változhat egy év alatt, és mennyire kiszámíthatatlan a Komjádi-kupa, azt talán az mutatja a legjobban, hogy a tavalyi négyes döntő mezőnyéből (FTC, Eger, Szeged, BVSC) csupán a Szeged tudott ismételni, és egyik finalista sem jutott be a Komjádi uszodában rendezendő final fourba.

(Kiemelt kép forrása: MVLSZ)