UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2024-02-25 20:33

A korosztályos fedett pályás ob végére is maradt országos csúcs

Kriszt Sarolta, Rózsahegyi Bori és Hajdu Áron triplázott a korosztályos fedett pályás ob-n, amelyen a gyalogló Kovács Alexandra után a tatabányai leányváltó is országos csúcsot ért el.

A Nyíregyházi Atlétikai Centrumban rendezett U20-as és U18-as fedett pályás atlétikai országos bajnokság második napja is számos egyéni rekordot, valamint több remek viadalt hozott.

Vasárnap az országos csúcsig egészen az utolsó versenyszámig kellett várni. Ekkor a Tatabányai SC-Geotech 4x200 m-es leányváltója

Rózsahegyi Bori, Molnár Viktória, Merényi Fanni, Pfiszterer Dorina

 összetételben győzött, és 1:42.02 perces magyar U18-as csúcsot állított fel. A korábbi rekordot az ARAK négyese (Endrész Klaudia, Menyhárt Zsófia, Simon Viktória, Takács Boglárka) tartotta 1:43.68-cal 2018 óta.

Balról: Pfiszterer Dorina, Merényi Fanni, Molnár Viktória, Rózsahegyi Bori Forrás: Tatabányai SC

Rózsahegyi Bori ezzel a sikerrel három aranyat nyert az ob-n, hiszen korábban 60 méteres síkfutásban és távolugrásban sem talált legyőzőre. Hasonló bravúrt hajtott végre ugyanúgy az U18-asok között Hajdu Áron. A DVTK fiatalja 60 méteren, 200 méteren és távolugrásban lett bajnok.

Az U20-asok között is láthattunk kiemelkedő teljesítményeket. Ebben a korosztályban az egyetlen tripázó a MATE-GEAC 60 m gáton, 400 méteren és távolugrásban aranyérmes kitűnősége, Kriszt Sarolta volt.

A szombati nyitó nap második versenyén, 3000 méteres gyaloglásban a békéscsabai Kovács Alexandra nyert 13:07.07 perces U20-as csúccsal.

„Ezzel a bajnoksággal az U18-as és az U20-as korosztály tulajdonképpen lezárta a fedett pályás szezont – összegzett az ob végén a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás-referense, Scherer Tamás. – A nyári világversenyek kapcsán sok mindenre kíváncsi voltam az ob-n, és a legtöbb kérdésemre pozitív választ kaptam.

Például azok a fiatalok, aki szerepeltek már nemzetközi megméretésen, ismét jelezték, hogy az idén is lehet rájuk számítani.

A bajnokságon többségében minőségi eredmények születtek, és néhány versenyszámot leszámítva az indulók mennyisége is elfogadható volt. A két országos csúcs nagyon szépen keretbe foglalta az ob-t, amelyhez kiváló körülményeket biztosított Nyíregyháza. Dicséretes, hogy a triplázók mellett duplázók is akadtak. Összességében elégedettek lehetünk a látottakkal.”

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: az U18-as 4x200 m-es leányváltó dobogója Forrás: Tatabányai SC)