UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás Kadét és junior vívó Európa-bajnokság

2024-02-27 21:22

A kardozó Vigh Benedek bronzérmes a junior Eb-n

A kardozó Vigh Benedek bronzérmet szerzett a nápolyi junior vívó Európa-bajnokságon.

A Nápolyban zajló korosztályos vívó Európa-bajnokság második juniorversenynapján is örülhettünk magyar éremnek.

A kardozók között Vigh Benedek érdemelt ki bronzérmet.

A Vasas 19 éves fiatalja a 64-es főtáblán georgiai ellenfelét magabiztosan győzte le, majd a következő fordulóban egyetlen tussal, 15:14-re bizonyult jobbnak az olasz Marco Stiglianónál. Aztán a török Furkan Yamant 15:8-ra, a lengyel Benedykt Denkiewiczet pedig 15:12-re múlta felül a legjobb négyig. Kósa Miklós és Sárközi Gergely tanítványa végül az elődöntőben olasz Edoardo Cantinitől 15:10-ra kikapott, így a harmadik helyen zárt. A döntőben a francia Remi Garrigue 15:10-re nyert Cantini ellen.

A fegyvernemben a magyarok közül Tóth Bertalan nyolcaddöntős volt, és a 16. lett, Dallos Benedek a 20. pozícióban zárt, Bíró Huba pedig a csoportkörben térdsérülést szenvedett, nem tudta folytatni a versenyt.

„Egész nap élveztem a vívást, tényleg nagyszerű volt ez a nap – mondta Vigh a hazai szövetségi portálnak. – Sokáig a kijutásom is kérdéses volt az Európa-bajnokságra, ez végül sikerült. Nagyon sok változás volt körülöttem az utóbbi időben, talán ez is számított. De most felszabadult voltam, jól is ment, csak azt sajnálom, hogy a végére kicsit elfáradtam. Huba barátomnak, aki megsérült, a legjobbakat kívánom, remélem, vele együtt vághatunk neki a csapatversenynek!”

Vigh a bronzéremmel Forrás: EFC

A férfi tőrözők között Bagdány Albert negyeddöntőt vívott, és végül a 8. helyen zárt. A későbbi győztes olasz Matteo Iacomoni ellen kapott ki. Helytálltak a többiek is. Igyekezett kihozni magából mindent a 9. helyen végző Bálint Álmos, a 11. Rubin Mattia, valamint a 22. Budaházy Ambrus is.

Párbajtőrőző lányaink közül Salamon Réka és Nagy Blanka jutott a legtovább. Előbbi a 9., utóbbi a 13. lett a végelszámoláskor. A 24. Wimmer Dorinát a későbbi Eb-győztes ukrán Anna Makszimenko állította meg, míg Gachályi Grétának ezúttal a 43. hellyel kellet megelégednie.

(Kiemelt képünkön: Vigh Benedek Forrás: EFC)