UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-02-28 11:18

Patonay Imre is segíti az utánpótlás fiúválogatottak munkáját

Az utánpótlás fiú kosárlabda-válogatottak munkáját segíti a legendás körmendi sikeredző, Patonay Imre, aki külső szakértőként, mentorként tekinti meg a mérkőzéseket, elemzi a látottakat, és tapasztalatait megosztja a csapatok szakmai stábjaival.

„Nagyon fontosnak érzem, hogy ne csak az utánpótlás-válogatott játékosainkat fejlesszük és menedzseljük komoly mérkőzésekkel, hanem az utánpótlás-válogatottjaink szakmai stábjaiban dolgozó fiatal edzőknek is biztosítsunk fejlődési lehetőséget, hiszen

kiemelt feladatunk a jövőre nézve új magyar edzői generációt nevelni férfi oldalon, hogy újra legyenek Ránky Mátyások, Mészáros Lajosok, Zsoldos Andrások, Patonay Imrék.

 Nagyon boldog vagyok, hogy első válogatottbéli edzőm, Putesz az első szóra örömmel vállalta az utánpótlás-válogatottak melletti edzők mentorálását. Minden szava, meglátása kincs lehet, és az első tapasztalatok alapján nyugodtan kijelenthetem, hogy az edzőink nagyon nagy szeretettel és szakmai nyitottsággal fogadták az edzőlegendát. Legközelebb a tavaszi szünetben tartandó U18-as és U16-os programba fog bekapcsolódni, addig pedig figyelemmel kíséri a kerettagok fejlődését, fejlesztését klubjaikban" – idézi a hunbasket.hu Mészáros Zalánt, a Szakmai és Utánpótlás Bizottság elnökét.

Örültem a felkérésnek, mert mindig is szívügyem volt az utánpótlás-nevelés.

Negyvenkét évig tanítottam és edzettem a gyerekeket a Somogyi Béla Általános Iskolában. Remélem, hogy tudok segíteni a fiatal edzőknek és a tehetséges fiatal játékosoknak a fejlődésben, ezért vállaltam el ezt a szerepet." – nyilatkozta Patonay Imre.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook/MKOSZ)