UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2024-02-28 09:02

Varga Péter korát meghazudtolva remekel az Extraligában

A Kecskeméti Röplabda Club 18 éves, felnőttválogatott ígérete, Varga Péter a harmadik legtöbb pontot szerezte az eddigiekben az Extraliga teljes mezőnyében.

Mint arról már az ősszel is írtunk, a kecskemétiek fiatal feladóátlója, Varga Péter megérett a vezérszerepre a felnőttélvonalban, ám az azóta eltelt időszakban a 18 éves reménység újabb szintet tudott emelni a játékán, és a pontszerzést tekintve az Extraliga közvetlen elitjébe tartozik. Az évad során összesen már 359 beütött pontnál jár, ami a harmadik legjobb az első osztály teljes mezőnyében (csupán a MAFC két légiósa előzi meg ezen a téren), míg a szettenként átlagosan szerzett pontokat vizsgálva szintén a harmadik legjobb (5,06). A KRC vezetőedzője, Deák Márk úgy véli, tanítványa jó úton jár, de még ennél is sokkal többre lehet képes.

„Kiváló fizikai adottságokkal van megáldva, és részben ennek is köszönhetően viszonylag fiatalon megkapta már a lehetőséget, hogy az Extraligában debütáljon, azóta pedig folyamatosan játszik, tehát

a kortársaihoz képest jóval nagyobb meccsrutinja van a nagyok között

 – mondta a fiatalról Deák Márk, a kecskemétiek felnőttcsapatának vezetőedzője az Utánpótlássportnak.

A 18 éves Varga Péter (feketében) a felnőtt első osztály harmadik legjobb pontszerzője Forrás: Kecskeméti RC

Ilyen teljesítmény láttán nem meglepő, hogy Vargára már a felnőttválogatottban is számítanak – amellett, hogy az U22-es és U20-as válogatottnak is alapembere.

„Mostanra stabil kezdőjátékossá vált, és fontos láncszeme a csapatunknak. Az láthatóan nagyon jót tett neki, hogy tavaly nyáron meghívót kapott a felnőttválogatottba, az ott eltöltött egy hónap mind szakmailag, mind a motivációja szempontjából óriási lökést adott a fejlődéséhez.

Szerencsére egyre jobban elbírja azt a terhet is, amikor vezéregyéniségként sok pontot kell ütnie.

Technikailag sokat érett, javult a játéka, de úgy érzem, a kiegyensúlyozottság terén még van hova fejlődnie. Talán még néhány kiló izmot kellene magára szednie, hogy még ennél is erősebb legyen, és akkor a négy-öt játszmás meccsek végére sem fárad el. Ha ez sikerülne, még a mostani jó támadó százalékát is feljebb tudná tornázni. Hosszú távon Varga Péter mindenképpen nagy értéke lehet a magyar röplabdasportnak. Ugyanakkor a kecskeméti fiatalok közül egyébként nem ő az egyetlen nagy ígéretünk, hiszen a húszéves Kecskeméti Bálint és a tizennyolcéves Boldizsár Péter szintén kapott már meghívót a felnőttválogatottba."

(Kiemelt képen: Varga Péter (feketében) Forrás: Kecskeméti RC)