UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2024-02-29 09:00

Szűcs Szabina az első felnőtt-világbajnokságán szerepel Glasgow-ban

A 22 éves többpróbázó, Szűcs Szabina számára nagy lehetőséget kínál, hogy pénteken megméretheti magát a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon.

Kitűnő formában kezdte az évet a Budapesti Honvéd 22 éves többpróbázója, Szűcs Szabina.

A Zsivoczky Attila által edzett atlétanő januárban a franciaországi Aubiére-ben rendezett X-ATHLETICS Silver-kategóriás ötpróbaviadalon 4491 ponttal a harmadik helyen végzett, ezzel megdöntötte a hétpróbában világbajnoki negyedik Krizsán Xénia 2015-ben elért 4478 pontos U23-as hazai csúcsát. Majd februárban a fővárosi BOK-csarnokban lebonyolított felnőtt összetett országos bajnokságon

az aranyérmet újabb korosztályos csúccsal, 4588 ponttal érdemelte ki.

„Franciaországban az első felnőtt nemzetközi versenyemen vettem részt, és egyáltalán nem számítottam rá, hogy U23-as csúcsot fogok elérni – mondja a Kecskeméti ARC-ban nevelkedett sportolónő. – Csak végig arra figyeltem, hogy minden versenyszámban hozzam ki magamból a legtöbbet. Egy héttel később Tallinnban versenyeztem, és akkor csupán hat ponttal maradtam el a csúcsomtól. De ott azt éreztem, hogy nagyon sok maradt még bennem. A nap végén egyből mondtam az edzőmnek, Attilának, hogy mindenképpen szeretnék elindulni az országos bajnokságon, mert a teljesítményem még sokkal jobb lehet.

Aztán az ob-n még majdnem száz pontot hozzátettem az U23-as rekordhoz, és ez amellett, hogy sokat jelent számomra, nagyon biztató is az idénre nézve.
Szűcs Szabina az első felnőtt-világbajnokságán bizonyíthat Skóciában Forrás: honved.hu

Szabina a remeklésének köszönhetően a világranglista alapján kivívta a részvételi jogot a pénteken kezdődő glasgow-i felnőtt fedett pályás atlétikai világbajnokságon. Ötpróbában tizenkét atlétanő indul Skóciában, és már a vb első versenynapján összemérik tudásukat.

„Ez lesz életem első felnőttvilágversenye, így természetesen nagyon izgatott vagyok. Az utánpótlásban szinte minden évben jártam nagy nemzetközi viadalon, és sok tapasztalatot gyűjtöttem, de a felnőttek világbajnoksága minden bizonnyal más lesz, mint az eddigi versenyeim. Nagy megtiszteltetés, hogy ott lehetek a legjobbak között.

Arra törekszem, hogy kiadjam magamból a legtöbbet, és ha ez sikerül, akkor még az egyéni, egyben az U23-as magyar rekordomon is tovább javíthatok.

Az idén a római felnőtt Európa-bajnokság van a felkészülés fókuszában, ezért is lepett meg kicsit, hogy a ranglista alapján kijutottam a fedett pályás vb-re. De nagyon örülök a lehetőségnek, és várom, hogy bizonyíthassak.”

(Kiemelt képünkön: Szűcs Szabina Forrás: honved.hu)