UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2024-03-03 09:02

Molnár Attila ötödik lett a fedett pályás felnőtt-vb-n

A 22 éves Molnár Attila 400 méteres síkfutásban az ötödik helyen ért célba a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon.

A 22 éves Molnár Attila az ötödik helyen zárt 400 méteres síkfutásban a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon – számol be a Magyar Atlétikai Szövetség honlapja.

Korábban magyar atlétának nem sikerült hasonló eredményt elérni a versenyszámban.

Az utolsóéves U23-as Molnár még pénteken egy futamgyőzelemmel kezdett, majd az elődöntőben 46.08 másodpercre módosította a 46.22-es országos csúcsát. Az FTC kiválósága a szombat késő esti fináléban aztán 46.11 mp-cel ért célba az ötödikként.

Molnár az olyan élményekért dolgozik, mint amilyeneket a vb-n szerzett Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

„Ha valaki azt mondja a vb előtt, hogy fináléba jutok, és ott ötödikként végzek, nem mondom, hogy kinevetem, de egy picit mosolyogtam volna. De azért valahol ilyen sorozatokért küzdök, mint amit sikerült végigtolni itt Glasgow-ban. – mondta a Karlik Pál által edzett Molnár. – Nyilván nem én voltam a legnagyobb hal, de kívánom minden egyes magyar sportolónak, hogy tapasztalja meg mindazt a sok lemondás és befektetett energia, idő után, amit én ezen a  világbajnokságon átéltem.

Ez csúcsra járatott két nap volt.

A futamgyőzelemmel, az országos rekordot hozó előfutammal, és aztán a vb-ötöödik hellyel. Nyilván nem volt a lehető legjobb, de mindent kiadtam magamból.”

(Kiemelt képünkön: Molnár Attila Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)