UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Szakszemmel

2024-03-08 15:54

Magabiztosabbá teszi a lányokat a csapatsport, állítja a brit kutatás

A Barclays által közzétett Here for every goal című kutatás azt támasztja alá, hogy azok a fiatal lányok, akik csapatsportot űznek, magabiztosabbak társaiknál és jobbak a szociális készségeik.

A Women's Super League főszponzora, a Barclays publikálta a Here for every goal című kutatást, amely a női labdarúgás népszerűségének növekedését, valamint annak társadalmi hatásait vizsgálta. A tanulmány beszámol arról, hogy a fiatal lányok 80 százaléka magabiztosabbnak érzi magát a csapatsporttól, illetve 50 százalékuknak magasabb az önbizalma kortársaikénál. 

A kutatók azt is megállapították, hogy a lányok a futballtudáson túlmutató életvezetési készségeket szereznek, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a személyes fejlődésükhöz és az identitásuk kialakulásához.

Dr. Ali Bowes, a Nottingham Trent Egyetem vezető oktatója, a jelentés egyik szerzője, elmondta, ahogy a játék egyre népszerűbbé válik, a példaképek központi szerepet játszanak abban, hogy a lányokat a sportolásra ösztönözzék, ami számos előnnyel járhat: növeli az önbizalmat, fejleszti a szociális készségeket és közösséget biztosít.

A kutatás szerint a vezető beosztású nők 94 százaléka korábban sportolt és 72 százalékuk úgy véli, hogy a sport segíthet feljebb jutni a civil karrierjükben is.

(Kiemelt képünk forrása: MLSZ)