UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2024-03-10 20:49

Nagy Blanka a címvédőt is legyőzte a budapesti felnőtt GP-n

A párbajtőrözők budapesti Grand Prix-versenyén a 17 éves Nagy Blanka a címvédőt győzte le a nyolcaddöntőbe jutásért, és csak egy másik korábbi bajnok állította meg a debreceniek ígéretét.

Remek formában vívott a párbajtőrözők budapesti Westend Grand Prix-versenyén a 17 éves Nagy Blanka.

A DSI Debrecen fiataljától már az is dicséretes teljesítmény volt, hogy a fővárosi BOK-csarnokban a főtáblára jutott a 324 (!) fős női mezőnyben, ám Serra Bendegúz tanítványa vasárnap tovább folytatta menetelését.

Blanka a 64 között az igen tapasztalt, 33 éves francia Laurence Épée ellen nyert 15:9-re, majd azzal a kétszeres Eb-bronzérmes Renata Knapik-Miazgával találkozott, aki a GP címvédőjeként érkezett Budapestre, ugyanis tavaly legyőzte Kun Annát a viadal fináléjában.

A debreceni kiválóság azonban nemcsak felvette a kesztyűt a 35 éves lengyellel, hanem bravúros, egytusos, 15:14-es sikert aratott ellene.  

A 16 között, a nyolcaddöntőben aztán megint jól vívott a magyar tinédzser, de a győzelem akkor már nem jött össze, és 15:12-re kikapott a francia Alexandra Louis Marie kihívójaként, aki történetesen négy évvel ezelőtt, 2020-ban nyerte meg a budapesti GP-t.

A 17 éves Nagy Blanka kitűnően helytállt a felnőttek GP-versenyén Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A tavaly kadétvilágbajnoki címet szerzett Nagy Blanka a 14. helyen zárt a rangos megméretésen, és bizakodva várhatja a juniorok áprilisban esedékes rijádi vb-jét. A bizonyítási vágy biztosan megvan benne, ugyanis a reménység februárban a nápolyi junior Eb-n kissé elmaradva a várakozásaitól egyéniben a 13. lett, csapatban pedig bronzéremnek örülhetett.

Vasárnap egyébként négy magyar vívó is a négy közé jutott a budapesti GP-n: Kun Anna győzött, Muhari Eszter és Siklósi Gergely második lett, Koch Máté bronzérmet szerzett.

(Kiemelt képünkön: Nagy Blanka Forrás: Magyar Vívó Szövetség)