UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2024-03-11 18:48

A brit Forma-4-es bajnokságban folytatja pályafutását Molnár Martin

A brit Forma-4-es bajnokságban folytatja pályafutását a 15 éves autóversenyző, Molnár Martin, aki a Virtuosi Racing színeiben teljesíti majd a 10 állomásból és 30 futamból álló idei szezont a versenysorozatban.

A 15 éves pilóta és a menedzsment hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a szériában olyan tradicionális pályákon versenyeznek majd a fiatal tehetségek, mint Silverstone, Brands Hatch vagy Donington – írja az MTI.

Molnár Martin elmondta, néhány nap múlva kiköltözik Angliába, legfőbb célja idén a folyamatos fejlődés, de az esztendő felétől már szeretne komolyabb eredményeket is elérni.

A mezőny nagy részét már ismerem a gokartos időszakból, úgyhogy nagy meglepetést az ellenfelek nem okoznak majd. A pályák közül két kivétellel már mindegyiket megismertem, ahol pedig még nem jártam, oda is hamarosan elmegyünk tesztelni

– nyilatkozta, és hozzátette, a brit csapat tagjaival jó munkakapcsolata alakult ki, a versenymérnökével is megtalálták a közös hangot, a tesztek pedig jól alakultak a számára.

Kiss Pál Tamás, aki ex-autóversenyzőként és a Molnárt menedzselő Motorsport Talent Management (MOTAM) sportszakmai vezetőjeként segíti a fiatal pilóta pályafutását, azt mondta, az elsődleges szempontjuk az volt, hogy a rossz beidegződések ne maradjanak meg, és Molnárt a lehető legrövidebb idő alatt készítsék fel a legmagasabb szintre.

„Látom benne a potenciált, de rengeteget kell még tanulnia, mert az ellenfelei sokkal többet ülnek autóban, mint ő. Úgy gondolom, hogy június-július környékén tudja majd stabilan azt a teljesítményt nyújtani, amit a tesztek bizonyos szakaszaiban már láttunk tőle” – fogalmazott Kiss Pál Tamás. Hozzátette,

a fő cél az, hogy Molnár a Forma–1-ig jusson el, erre az elméleti időterv szerint 2029-2030 környékén lehet esélye,

ugyanakkor számos tényező befolyásolja mindezt.

(Kiemelt kép forrása: molnarmartin.hu)