UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2024-03-12 11:29

Major Áron és Farkaslaki-Hints Flóra nyerte az U18-as fedett pályás ob-t

Major Áron és Farkaslaki-Hints Flóra szerezte meg az aranyérmet egyesben az U18-as teniszezők budapesti fedett pályás országos bajnokságán.

A budapesti Bókay-kertben rendezett U18-as ob döntője nagy izgalmakat hozott fiú egyesben: az első két kiemelt csapott össze a fináléban, amelyet végül a második kiemelt Major Áron (Vasas SC) nyert meg Sift Barnabás (SVSE) ellen, méghozzá döntő szettben, 4:6, 6:3, 7:6 (8–6)-ra. A harmadik helyet Almádi Attila (MTK) és Góczi Erik (Alfa TI) szerezte meg – utóbbi játékos párosban is remekelt, és diadalmaskodott Sift Barnabás oldalán, miután duójuk 6:4, 7:6 (8–6)-ra legyőzte a Major Áron, Baleja Konor (Alfa TI) kettőst – számolt be a hazai szövetség (MTSZ).

A lányok mezőnyében borult a papírforma: Farkaslaki-Hints Flóra (Kiskút TK) a legjobb négy között az első kiemelt Kis-Czakó Esztert búcsúztatta, míg a második kiemelt Bak-Szabó Norinának (TopSport) szerencsétlen sérülés miatt fel kellett adnia elődöntős meccsét Komlódi Kiara (UNIK SE) ellen; a fináléban aztán Farkaslaki-Hints 6:0, 6:2-re győzött. Majd párosban Flóra úgyszintén a dobogó tetejére állhatott Kis-Czakó Eszterrel közösen, miután egységük 6:2, 6:3-ra nyert Szabó Lorával (Kiskút TK) és Ruzsinszky Hannával (Balatonfüred) szemben.

(Kiemelt képen: Farkaslaki-Hints Flóra (középen) nyerte meg az U18-as fedett pályás leány ob-t Forrás: MTSZ)