UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-03-14 14:26

Halmai Dániel nem illetődik meg a nagyobb felelősségtől az NB I/A-csoportban

A kaposváriak 19 éves irányítója, Halmai Dániel a felnőtt első osztályú kosárlabda-bajnokság legjobb formában lévő U20-as játékosa az elmúlt hetekben.

Mint arról nemrég írtunk, a kaposvári Szőke Bálint (19) megérett a nagyobb szerepre az NB I/A-csoportban, ugyanakkor a somogyiak élvonalbeli együttesében nem ő az egyetlen utánpótláskorú kosaras, aki az elmúlt időszakban jó formában játszik, a 2004-es születésű Halmai Dániel szintén rendre jó teljesítménnyel véteti észre magát. Az U20-as válogatott irányító a legutóbbi hat fordulót vizsgálva meccsenként 7,2 pontot, 1,7 lepattanót, 1,7 gólpasszt és 10,2-es VAL-mutatót átlagol, s ezzel pillanatnyilag a legjobb formában lévő U20-as játékos a felnőtt első osztályban.

„Az évad közben a csapat élén edzőváltás történt, amely után stabilan egyre több játékidőt kezdtem el kapni, eleinte tíz perc körül, majd amikor már jobban ment a játék, ez felkúszott akár tizenöt-húsz percre is – kezdte Halmai az Utánpótlássportnak. – Védekezésben az elmúlt időszakban nagy fejlődésen mentem keresztül, próbálok agresszívabban, keményebben fellépni, de persze úgy, hogy közben ne kövessek el könnyelmű, felesleges faultokat  korábban sajnos gyakran szenvedtem azzal, hogy a meccseken hamar faultproblémákba keveredtem, de azt gondolom, ezen a téren is sokat javultam, és igyekszem elkerülni ezeket a helyzeteket.

Eközben szerencsére támadásban is mind nagyobb felelősséget bíznak rám, és klasszikus irányítói feladatokat kapok.

Az edzőktől és a csapattársaktól is megkapom a kellő támogatást, így bátrabban merek vállalkozni."

Forrás: Kométa Kaposvári KK

Elmondta, hogy a februári, Alba Fehérvár elleni volt az eddigi legemlékezetesebb mérkőzése, a Kaposvár ekkor bravúros győzelmet (92–89) aratva, hazai pályán múlta felül a tavalyi ezüstérmest, ráadásul

Dániel a sikerből karriercsúcsot jelentő 14 ponttal – közte két triplával – vette ki a részét.

„A legfontosabb számomra az, hogy ezután is minél több időt tudjak a pályán tölteni, és a jó teljesítménnyel segítsem a csapatot  ha a szükség úgy hozza, akkor a védekezésemmel, vagy éppen a másik oldalon, gólpasszokkal és pontokkal. Most a tizenharmadik helyen állunk a tabellán, de még megvan az esélyünk a rájátszásba jutásra, vagyis a legjobb nyolc közé kerülésre. Jelenleg csak ez lebeg a szemem előtt, hogy ezt elérjük a csapattal."

(Kiemelt kép forrása: Kométa Kaposvári KK)