UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-03-16 14:57

Több mint 200 gyerek kézilabdázott Tatabányán a Sportoló Nemzet Program keretében

A tatabányai férfi kézilabda olimpiai selejtező idején a Sportoló Nemzet Program keretében több mint 200 gyerek ismerkedett a sportággal.

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) közreműködésével indította útjára a Sportoló Nemzet Programot, amelynek célja a gyermek- és felnőttkorú lakosság sportaktivitásának növelése. A kezdeményezés megjelent és megjelenik az idei évben Magyarországon rendezendő olimpiai kvalifikációs sporteseményeken is különböző aktivitások, sportversenyek formájában.

A tatabányai férfi kézilabda olimpiai selejtező idején a Sportoló Nemzet Program keretében a Magyar Kézilabda Szövetség és a sportállamtitkárság háttérszervezete, az NSÜ szervezésében

szombat reggeltől több mint 200 tatabányai és környékbeli alsó tagozatos gyermek vett részt a kézilabda-specifikus rendezvényen.

A hazai szövetségi portál beszámolója szerint a program a Tatabányai Multifunkcionális Csarnok látogatásával indult, ezt követően a Földi Imre Sportcsarnokban bemelegítés és rövid felmérő után hat állomásos, készségfejlesztő játékokon vettek részt a gyerekek, majd szivacskézilabda mérkőzéseket játszottak egymással. Ezen a programon a gyerekcsapatokhoz csatlakozott a pályán dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, a Sportoló Nemzet Program kezdeményezője, valamint Kökény Beatrix és Ilyés Ferenc, a két korábbi válogatott klasszis, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja, illetve elnöke. A mérkőzések után díjátadás zárta az eseményt, minden résztvevő ajándékcsomagot és érmet vehetett át. Annak az iskolának a diákjai, ahonnan a legtöbben érkeztek, vasárnap, a Magyarország–Portugália mérkőzés előtt Sportoló Nemzet-kupát vehetnek át.

(Kiemelt kép forrása: MKSZ)