UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-03-17 09:01

Rigó Dorinával az élen az éremszerzésre tör a győriek kadét leánycsapata

Meglepő módon nem a kiemelt akadémiák egyik ígérete, hanem a győri Rigó Dorina vezeti az U16-os leány kosárlabda-bajnokság pontlistáját.

Rendkívül szoros a versenyfutás az U16-os leány kosarasok rájátszásában, az első hat-hét együttes rendre kiélezett, szoros mérkőzéseket vív egymással. A hagyományosan a közvetlen élmezőnybe tartozó kiemelt akadémiák, illetve nagyobb klubok mellett ezúttal az UNI Győr NKA csapata is kiválóan szerepel a korosztályos bajnokságban: sorozatban három győzelemmel jelenleg a Rába-partiak a negyedik helyen állnak (a Csata, a Sopron és a a DVTK mögött) a tabellán. A zöld-fehérek jó eredményeinek egyik legfőbb letéteményese pedig nem más, mint Rigó Dorina, aki meccsenként 22,8 pontot, 8,2 lepattanót és 4,2 szerzett labdát átlagol.

„Hatalmas öröm és pozitív visszajelzés számunkra, hogy a csapatunk a nyolcas döntőbe jutásra reális eséllyel pályázhat, sőt, igazából már nagyon közel állunk hozzá, hogy az országos döntős szereplésünket matematikailag is bebiztosítsuk – mondta Rigó Dorina az Utánpótlássportnak. – Természetesen minden tudásommal azon vagyok, hogy ehhez hozzásegítsem a csapatot.

Csak az lebeg a szemem előtt, hogy a lányokkal közösen érmet nyerjünk a bajnokság végén, és az eddig látottak alapján erre minden sanszunk megvan.

Igazi harcos, küzdős csapat vagyunk, bárkivel felvesszük a versenyt.”

A győri Rigó Dorina remekel a kadétbajnokságban Fotó: Osztie Tibor/DVTK

Az U16-os válogatott bedobó egyébként mind a pontokban, mind a teljesítményindex terén vezeti a bajnokság statisztikai rangsorát – ráadásul egy évvel fiatalabbként, 2009-es születésűként éri el mindezt a 2008-asok között.

„Két évvel ezelőtt a serdülőkorosztályban sajnos nem jött össze nekünk az A-döntőbe jutás, de azóta szerencsére sokat fejlődtünk, összekovácsolódott a társaság.

Személy szerint én is nagyot léptem előre, a csapat húzóemberévé váltam, ami persze felelősséggel is jár.

Nem mutathatok rossz formát, mert akkor az nagyban kihat az eredményességünkre, éppen ezért igyekszem mindig bátran vállalkozni, és jó teljesítménnyel élen járni. Úgy érzem, abban fejlődtem a legtöbbet, hogy most már jobban átlátom a pályát, és próbálok úgy kosárlabdázni, hogy nem egyénieskedem, hanem a többieket is jobban bevonom az összjátékba. Összességében ezen a téren érzem a legnagyobb javulást a játékomban."

(Kiemelt képen: Rigó Dorina Forrás: PVSK)