UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-03-18 19:15

Vancsa Zalán megmutatná a válogatottban, hogy mennyit fejlődött

A magyar labdarúgó-válogatott 19 éves támadója, Vancsa Zalán szeretné megmutatni Marco Rossi szövetségi kapitánynak, hogy mennyit fejlődött az utóbbi időszakban.

A Törökország és Koszovó elleni barátságos mérkőzésekre készül Telkiben a magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn Vancsa Zalán is válaszolt az edzőtáborban az újságírók kérdéseire – számol be az NSO.

A belga másodosztályú Lommel 19 éves légiósa másfél év után kapott ismét meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek, sokat dolgoztam érte – mondta. – Az edzéseken és a két meccsen is szeretném megmutatni, hogy mit tudok. Azon leszek, hogy pozitív benyomást keltsek. 

Sokkal érettebb vagyok, mint legutóbb, sokkal több perc van azóta a lábamban a felnőttfutballban. Akkor még tizenhét-tizennyolc éves voltam, most már lassan húsz leszek, sok idő telt el, szeretném is megmutatni, mennyit fejlődtem.

Ebben az évadban eddig 10 gól és 5 gólpassz Vancsa mérlege a Lommelben.

„Tudom, hogy a karrierem szempontjából nyáron fontos lenne előrébb lépni, hogy most az a feljutást jelenti a Lommellel, vagy másik csapatba igazolást, még nem tudom. Most még nem is erre szeretnék koncentrálni, fontos meccsek várnak még rám nemcsak a válogatottban, hanem a klubomban is.”

(Kiemelt képünkön: Vancsa Zalán Fotó: Koncz Márton)