UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-03-19 11:38

Marco Rossi szerint nagyobb szakmai befektetésre és specializáltabb képzésekre volna szükség az utánpótlásban

Marco Rossi, a felnőtt labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott a hazai utánpótlás-nevelés helyzetéről. Az olasz tréner elmondta: „nincs elegendő versenyképes tudás a rendszerben".

A törökök és a koszovóiak elleni barátságos mérkőzésre készülő felnőtt labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a 444-nek adott nagyinterjút, amelyben sok más mellett a hazai utánpótlásképzésről is elmondta véleményét.

„Fontos, hogy legyen megfelelő infrastruktúra és megfelelő körülmények. Ez nálunk megvan. A hiányosságok a szakmai oldalon érzékelhetőek.

Nincs elegendő versenyképes tudás a rendszerben, különös tekintettel a legérzékenyebb, nyolc és tizenhat év közötti korcsoportok felkészítésére.

Ez hat-hét különböző korcsoportot jelent, amiknek mind sajátos igényeik vannak, és ezekre a különbözőségekre nagy hangsúlyt kell fektetni. Egy kilenc éves gyereknek teljesen más arányban van szüksége technikai vagy fizikai felkészítésre mint egy tizenhárom évesnek, de említhetném a pszichológiai vagy mentális képzés jelentőségét is. Sokkal nagyobb szakmai befektetésre és specializáltabb képzésekre volna szükség, hogy az utánpótlás-nevelés területén előre tudjunk lépni."

A teljes interjú ITT olvasható.

(Kiemelt képen: Marco Rossi Forrás: 444.hu)