UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-03-21 10:59

Szarvas Alexandra lett a női válogatott szövetségi kapitánya

Az eddig az U19-es leánycsapatot irányító Szarvas Alexandra lett a női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki közleménye szerint a 31 esztendős Szarvas Alexandra veszi át Margret Kratz helyét a női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján, a német szakember távozását vasárnap jelentették be.

Az eddig az U19-es csapatot vezető, fóti születésű tréner Magyarországon játékosként nyert bajnokságot és kupát, ezt követően Németországban és Svájcban idegenlégiósként is helyt állt, tavaly nyáron tért haza.

Irányításával az U19-es leányválogatott a harmadik helyen zárt erős csoportjában a franciaországi Eb-selejtező tornán, ennek köszönhetően sikerült meghosszabbítania A-ligás tagságát.

„Nem tudok elképzelni nagyobb megtiszteltetést annál, mint mikor egy szakember saját hazájának nemzeti csapatát irányíthatja, ezért munkámat a legjobb tudásommal és teljes erőbedobással fogom végezni” – idézte a szövetség honlapja Szarvas Alexandrát, aki tétmérkőzéseken debütálhat, hiszen a női válogatott áprilisban már Eb-selejtezőkön lép pályára, csoportellenfelei Azerbajdzsán, Törökország és Svájc lesznek.

„Sok külföldi és hazai mérkőzésen jelen vagyok, ezért

pontosan ismerem a magyar női labdarúgás erősségét, látom a tehetségeket,

de a hiányosságokat is, éppen ezért szakmai stábommal azon fogunk dolgozni, hogy a játékosoknak minden lehetséges segítséget megadjunk a fejlődéshez” – jegyezte meg a szakember.

(Kiemelt képünkön: Szarvas Alexandra Forrás: MLSZ)