UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2024-03-25 14:45

Balogh Zsombor rangos juniorversenyt nyert Ausztriában

Az MBH Bank Cycling Team 2006-os születésű bringása, Balogh Zsombor a leondingi egynaposon győzött.

Az MBH Bank névadó támogatóként a jelenleg kontinentális besorolású, patinás Colpack-Ballan kerékpárcsapat mögé állt, így fiatal magyar tehetségek is Bergamóba kerülhetnek – írja az NSO, amely arról számol be, hogy az új projekt első nemzetközi sikerére sem kellett sokat várni:

a 2006-os születésű Balogh Zsombor vasárnap rangos egynapos versenyt nyert meg a juniorok között Ausztriában.

A Radsaison-Eröffnungsrennen Leonding elnevezésű idénynyitón a 17 éves Balogh Zsombor alig több mint két óra alatt teljesítette a 86.4 kilométeres távot, és nagyszerűen hajrázva két másodperccel előzte meg a hazai közönség előtt tekerő Johannes Kosch-t. A Colpackkal szoros szakmai kapcsolatban lévő magyarországi MBH Bank Cycling Team versenyzője a macskaköves befutóban jobban vette a kanyarokat riválisainál, és erős mezőnyben győzött.

„Ha egy csapatnak anyagi és szakmai szempontból megteremtik az ideális körülményeket, akkor megfelelő edzésmunkával az eredmények sem maradnak el – mondta Bebtó Zoltán szakmai igazgató. – A versenyzők és a stáb nevében is hálásak vagyunk azért, hogy az MBH Bank és a projekt kezdeményezője, Deák Gábor elkötelezett a kerékpársport mellett.

Zsombor példája is mutatja, hogy kiváló versenyzőink vannak, de az elhivatottság önmagában nem elég, tehetséggel kell párosulnia.

Fontos, hogy a fiatalok mindent megtegyenek azért, hogy idővel profivá váljanak – nálunk mindenkinek ez a célja. Zsombor vasárnapi győzelme csapatmunka volt, nagyon jól segítettek neki a többiek, büszke vagyok rájuk.”

Balogh Zsombor már másodszor vett részt a leondingi versenyen, így nem voltak ismeretlenek neki a körülmények – ettől függetlenül alaposan meg kellett dolgoznia a sikerért.

„Tavaly elsőéves juniorként indultam, ahhoz képest sokkal jobban éreztem magam, rengeteget erősödtem – hangsúlyozta Balogh. – A téli felkészülés jól sikerült, nagyon örülök, hogy kifizetődött a befektetett munka. Rengeteget segítettek a csapattársaim, az utolsó körben is kérdezgettek, hogy vagyok lelkileg, és hozzájárultak, hogy a mezőny elején maradjak. Az utolsó emelkedőn feltettem a pontot az i-re, nehéz dolgom volt, de ezért is értékes a győzelem.”

(Kiemelt képünkön: Balogh Zsombor Ausztriában nyert futamot Forrás: MBH Bank–Colpack Ballan)