UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-03-29 11:05

Dobozi Krisztián két hónap után válogatott lett Magyarországon

A 19 éves, székelyföldi születésű labdarúgó, Dobozi Krisztián két hónapnyi magyarországi játék után kapott válogatott meghívót.

Az elmúlt két-három hétben nagyot fordult a világ az NB II-ben szereplő Kolorcity Kazincbarcika labdarúgójával, Dobozi Krisztiánnal – írja a Sportál.

A székelyföldi születésű 19 éves középhátvéd életében először kapott meghívót a magyar válogatottba, ráadásul az izlandiak ellen 4–0-ra megnyert felkészülési meccsen góllal mutatkozott be az U20-as nemzeti csapatban.

„Két héttel a meghívó előtt tudtam meg, hogy az U19-es csapatba fognak beválogatni – mondta Dobozi. – Ehhez képest néhány nap elteltével az ügynököm hívott, hogy az U20-asoknál számítanak rám. Ezt követően a Kazincbarcika és a Sepsi is jelezte, hogy valóban érvényes a meghívó. Az izlandiak elleni az első meccsem volt a válogatottban. Rengeteg dicséretet és gratulációt kaptam a lefújás után, ami sokat segített a jövőm szempontjából. Az edző, Babó Levente a lecserélésemet követően megölelt, de azt láttam rajta, hogy még ő sem hitte el a gólomat.”

Dobozi a Sportálnak cáfolta azt a hírt, miszerint a román válogatottat is választhatta volna.

„Tőlük soha nem kaptam behívót, így egyetlen út állt előttem, csakis a magyarokat választhattam. Azt beismerem, hogy nagyobb esélyt láttam a románok felkérésére, hiszen ott több ideig játszottam.

Magyarországon két hónapja futballozom, és máris behívtak.

Egyáltalán nem számítottam rá, de nagyon örülök, hogy így alakult. Úgy érzem, nagyon rövid idő alatt bizonyítottam mind a válogatottnál, mind a Barcikánál.”

(Kiemelt képünkön: Dobozi Krisztián Forrás: Kolorcity Kazincbarcika SC)