UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2024-03-31 19:46

A 22 éves Sáfrány Péter ötödik lett az antalyai Grand Slam-versenyen

A törökországi Antalyában megrendezett cselgáncs Grand Slam-versenyen a 90 kilogrammosok között az ötödik helyen végzett a 22 éves Sáfrány Péter.

A judoinfo.hu számolt be arról, hogy a törökországi Antalyában rendezett Grand Slam-versenyen ötödik helyezést ért el a Miskolci VSC 22 éves cselgáncsózója, Sáfrány Péter

A junior-világbajnok magyar versenyző három győzelemmel kezdett: begyűjtötte a szerb Brasznyovics, a szlovák Barto és a tádzsik Usztoprijon skalpját is. A negyeddöntőben a világbajnoki bronzérmes japán Murao ellen is nagy csatát vívott, de azt riválisa nyerte. A vigaszágon a brazilok kontinensbajnoka, Macedo ellen javított: Sáfrány ipponnal kvalifikálta magát a bronzmérkőzésre.

A harmadik helyért az idei párizsi Grand Slam győztesét, az Európa-bajnok Mihael Zgankot kellett legyőznie. A felek két-két intésig jutottak, amikor a szőnyeg szélén Zgank rutinosan kihasználta Sáfrány irányváltását, és véget vetett a csatának. A miskolci fiatal remek szereplése és ötödik helyezése 360 olimpiai pontot hozott számára, ezzel jócskán előrelép a világranglistán.

(Kiemelt képünk forrása: IJF)