UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-03-31 14:23

Tornák előtt a korosztályos leányválogatottak

Az egyaránt világversenyre készülő korosztályos leány kézilabda-válogatottakra hazai pályán várnak felkészülési tornák.

Nem kellett sokat várni a korosztályos leány kézilabda-válogatottak tagjainak, hogy újra találkozzanak a nemzeti csapat összetartásán: a játékosok legutóbb február végén, március elején edzőtáboroztak, a programba pedig nemzetközi felkészülési mérkőzések is kerültek. A mérlegre nem lehetett panasz, a juniorok, az ifjúságiak és a serdülők összesen nyolc meccsen léptek pályára, és mindet megnyerték.

Június elejéig a fiatalok elsősorban a klubjaikra koncentrálnak, hiszen a bajnokságok lassan a célegyenesre fordulnak, fokozódnak az izgalmak és növekszik a tét; ettől függetlenül

a válogatott találkozók is egyre fontosabbak, hiszen közelednek a nyári világversenyek.

A Kun Attila szövetségi edzővel készülő serdülőcsapat (2008-as és 2009-es születésűek) Siófokon vonul edzőtáborba hétfő reggel, majd a hét második felében a helyszínen fogadja a lengyelek, a horvátok és a románok korosztályos legjobbjait, Négy Nemzet Tornán. A magyar lányoknak ez kiváló erőfelmérő lesz, ugyanis a nyáron nyílt Európa-bajnokságon debütálnak majd, Svédországban.

A serdülők programja:

április 4. (csütörtök) 15:30 Magyarország–Lengyelország
április 5. (péntek) 15:30 Magyarország–Horvátország
április 6. (szombat) 10:00 Magyarország–Románia

A 2006-os és 2007-es kézilabdázók alkotta ifjúsági együttes egy hónappal ezelőtt az erdélyi Carpathian Trophyn szerepelt, amit meg is nyert. Az akkori ellenfelek közül a spanyolokkal újra összecsap a Bohus Beáta vezette társaság, mellettük a norvégokkal és a szlovákokkal is összemérik majd az erejüket Gyálon. Augusztusban hosszú út vár az együttesre, amely Kínába utazik majd a korosztályos világbajnokságra.

Az ifjúságiak programja:

április 4. (csütörtök) 15:30 Magyarország–Spanyolország
április 5. (péntek) 18:00 Magyarország–Norvégia
április 6. (szombat) 15:00 Magyarország–Szlovákia

A juniorok (2004-2005) is tornagyőzelemmel zárták a legutóbbi összetartásukat, a jövő heti programba viszont „csak” két mérkőzés került be. A Szilágyi Zoltán szövetségi edző vezette válogatott léphet majd fel a leghamarabb a nyári sorban, június második felében érkezik ugyanis a junior-világbajnokság Észak-Macedóniában, ami egyben a korosztály utolsó utánpótlás-világversenye lesz. A csapat jó előjelekkel várja a kezdést, ugyanis ifjúsági és junior Eb-győztes, ifi vb-harmadik, így várhatóan a nyári viadalon is odaérhet a legjobbak közé.

A juniorok programja:

április 4. (csütörtök) 17:30 Magyarország–Románia
április 6. (szombat) 10:00 Magyarország–Spanyolország

(Kiemelt képünkön: a serdülő leány kézilabda-válogatott Forrás: NEKA)