UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-04-06 15:01

Bemutatkozó leánytrió az FTC-ben

Az FTC női vízilabdacsapatában hárman is életük első ob I-es meccsét játszották a legutóbbi fordulóban.

Az FTC női vízilabdacsapata a legutóbbi bajnoki mérkőzésén a Szeged együttesét győzte le 18–7-re.

A zöld-fehérek vezetőedzője, Gerendás György a találkozón először szavazott bizalmat az élvonalban két serdülőkorú, valamint egy ifjúsági játékosának. A legfiatalabbakat az egyaránt 2008-as születésű Kiss Emma Gitta és Paján Zille képviselte, míg a 17 esztendős Fisher Jessica a válogatott Neszmély Boglárka váltótársa volt a kapuban.

Gerendás György a meccs után elmondta, az újoncok mindent megcsináltak, amit kért tőlük, és úgy fogalmazott, hogy

a fiatalok elég komoly jövőképet adnak az FTC-nek.

A most debütálókkal az évad elején beszélgettünk. Az első élvonalbeli meccsén egy gólt is jegyző Kiss Emma Gitta kiemelte, jó helyen érzi magát a Ferencvárosban.

Balról: Fischer Jessica, Kiss Emma Gitta és Paján Zille Forrás: fradi.hu

„Úgy gondolom, hogy megfelelő hozzáállással és odaadással elérhetem a céljaimat. Először azt, hogy ob I-es játékos legyek, aztán, hogy bekerüljek a válogatottba” – jelentette ki.

„Addig szeretnék a Fradiban maradni, ameddig csak tudok, mert szerintem ez a klub nagyszerű hely a fejlődésre. Idővel a válogatottság és az olimpia a célom” – mondta Paján Zille.

A Ferencváros női vízilabda-szakosztályának utánpótlás szakmai igazgatója, Petrovics Mátyás az ígéretek útjáról nyilatkozott:

„Jól szervezett, strukturált munkát szeretnénk végrehajtani. A női vízilabdának van egy olyan specifikuma is, hogy aki már ifiként jó játékos, az tagja a felnőttcsapatnak.

Tehát nekünk gyakorlatilag a serdülő korosztály végére vagy az ifjúsági elejére-közepére olyan játékost kell neveljünk, aki már a felnőttek között is képes megállni a helyét.

(Kiemelt képünkön: Paján Zille Forrás: fradi.hu)