UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2024-04-06 21:03

Kollár Anna Eb-győztesként, teher nélkül érkezik a rijádi vb-re

A tőröző Kollár Anna nem teherként éli meg a kadét-vb-n, hogy a korosztály Európa-bajnokaként érkezik a megméretésre.

Februárban a Nápolyban rendezett korosztályos vívó Európa-bajnokságon

az egyetlen egyéni magyar aranyérmet

a tőröző Kollár Anna érdemelte ki a kadétok között.

A Törekvésben Beliczay Sándor által edzett ígéret a döntőben az olasz Mariavittor Berretta ellen nyert. A 17 éves kitűnőség nem mellesleg a juniorok mezőnyében is kiharcolta a válogatottságot, és az idősebbek korosztályában Kalocsai Luca, Polonyi Petra, valamint Wolf Eszter társaságában csapatezüstnek örülhetett.

Jövőhét péntektől újabb kiemelt megméretés vár a sokra hivatott tőrözőre. A kadétok és a juniorok világbajnokságát a szaúdi fővárosban, Rijádban rendezik. Mivel Anna két korosztályban is érdekelt lesz, komoly erőpróba vár rá, ugyanis egymást követő három napon is pástra lép. Bizakodásra van oka, hiszen az európai kontinens bajnokaként indul a vb-n.

Kollár Anna nyakába megérdemelten került aranyérem a nápolyi Eb-n Forrás: EFC

„Két korosztályban nem egyszerű helytállni, és persze még különlegesebbé teszi a helyzetet, hogy a kadét-világbajnokságon a legfrissebb Európa-bajnokként veszek részt – mondja. – Előbb az egyéni junior-, majd az egyéni kadét-, aztán a junior csapatversenyt rendezik meg. A kadétoknak a vébén nincs csapatversenyük. Miután a junior még nem az én korosztályom, az első napot kicsit bemelegítésként is fogom fel. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az idősebbek között ne szeretnék minél tovább jutni. Viszont a fő versenyem a kadétok vb-je lesz, ott akarok a lehető legjobban teljesíteni. Sokkal népesebb lesz a mezőny, mint az Eb-n, és minden bizonnyal kiélezett asszókat vívok majd az ázsiaiakkal, amerikaiakkal is. Az Európa-bajnoki címem motivál és önbizalmat ad.

Nem teherként élem meg, hogy nemrég Eb-t nyertem, és nem gondolom, hogy nekem most muszáj megint valami nagyon jó eredményt elérni.

Minden versenyt lehetőségnek fogok fel, amely során megmutathatom, hogy mi van bennem. És ha ez sikerül, akkor az szép eredménnyel is párosulhat.”

(Kiemelt képünkön: Kollár Anna öröme az Eb-n Forrás: EFC)