UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2024-04-14 16:15

Ötödik a vb-n a junior férfi tőrcsapat

A férfiak az ötödik, a nők a tizenkettedik helyen végeztek a rijádi junior vívó-világbajnokság tőrcsapatversenyében.

Vasárnap a junior tőrözők csapatversenyeit rendezték a szaúdi fővárosban, Rijádban zajló korosztályos vívó-világbajnokságon.

A magyar férfi tőregység

Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Rubin Mattia

össszetételben az omániakat könnyedén győzte le kezdésként (45:19), majd a kanadaiakon is túljutott (45:39). A Rioszuke Fukuda személyében az egyéni junior-világbajnokot adó japánokkal szemben azonban már nem tudott dominálni a válogatott, amely a negyeddöntőben simán, 45:29-re kikapott, így az ötödik helyért folytathatta a megméretést. A Mazza Lorenzo keretedző által irányított csapat végül az amerikaiakkal szemben egyetlen tussal elbukó briteket (az USA 44:40-ről fordított) bravúrnak számító különbséggel, 45:27-re múlta felül, majd miután a hongkongiakat is legyőzte 45:39-re, meg is szerezte az ötödik helyet.

Balról: Budaházy Ambrus, Bagdány Albert, Rubin Mattia, Bálint Álmos Forrás: FIE

A nők

Kalocsai Luca, Kollár Anna, Polonyi Petra, Wolf Eszter

felállásban a hollandok elleni sikerrel indítottak (45:37), de aztán 45:40-re kikaptak Hongkong fiataljaitól, így nem jutottak nyolc közé. A helyosztón aztán a csehekkel könnyen elbírtak a lányok (45:27), akiket a folytatásban a szingapúriak (41:45) és kínaiak (33:45) is legyőztek, így a tizenkettedik helyen zárt a Kiss Tibor keretedző vezette kvartett.

Balról: Kalocsai Luca, Polonyi Petra, Wolf Eszter, Kollár Anna Forrás: FIE

Hétfőn a junior párbajtőrözők egyéni versenyével folytatódik a vb.

(Kiemelt képünkön: Rubin Mattia és Bálint Álmos Forrás: FIE)