UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-04-22 15:11

A Szeged vezeti az ifjúsági fiúbajnokság felsőházát

A Szegedi Vízipóló Suli áll a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság felsőházának élén.

A fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság felsőházában eddig

kilenc mérkőzéséből nyolcat megnyert a Szegedi Vízipóló Suli,

így két fordulóval a szakasz vége előtt 24 ponttal áll az élen három 21 pontos együttest (FTC, OSC Újbuda, UVSE) maga mögé utasítva.

A Juhász Zsolt által irányított gárda a legutóbbi, vasárnapi fordulóban a KSI vendégeként tudott győzni 13–12-re. A mérkőzésen az az U18-as világbajnok Leinweber Olivér jegyzett négy találatot, aki az ifjúsági bajnokság góllövőlistáján is magabiztosan vezet: 23 meccsen 92 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A KSI-ben egyébként Benedek Mór vágott öt gólt a Tisza-partiaknak.

Érdekesség, hogy amíg a hazai alakulatban a háromszoros olimpiai bajnok legenda, Benedek Tibor fia szórta a gólokat, addig a másik oldalon a szintén hármszoros ötkarikás győztes Molnár Tamás ikerfiai, Hugó és Manó tettek sokat a vendégsikerért: előbbi két, utóbbi egy találatot jegyzett.

Eddig Leinweber Olivér jegyzi a legtöbb gólt az ifjúsági bajnokságban Fotó: Albert Péter

Hogy Szegeden sokra hivatott generáció nevelkedik, azt nemcsak a Komjádi-kupában kiérdemelt ezüstérem jelzi, hanem már a két évvel ezelőtti serdülőbajnokságban megszerzett arany is mutatta.

A 2021/22-es idényben a mostani ifjúsági csapát magját adó fiúk a város férfi vízilabda-történetének első bajnoki címét ünnepelhették.

Az ifjúsági bajnokság felsőházának vasárnapi, 9. fordulójában az UVSE-s Labyk Andriy volt a legeredményesebb játékos a 6 góljával, csapata 20–10-re nyert a Kaposvár ellen. Az FTC a Budapesti Honvéd otthonában aratott 15–9-es győzelmet, az OSC a Vasast győzte le idegenben 10–5-re, az Eger hazai környezetben bizonyolt jobbnak 16–13-ra a Pécsnél, míg a Szolnok vendéglátóként múlta felül 14–11-re a BVSC-Zuglót.

A 12 csapatos felsőházból a 11 forduló után a legjobb nyolc csapat a három napon át zajló, egyenes kieséses rendszerben lebonyolított nyolcas döntőbe jut, melyben tulajdonképpen nulláról indulnak az együttesek, ám a sorsolásnál figyelembe veszik a felsőház végeredményét, azaz például az első helyezett a nyolcadikkal találkozik a negyeddöntőben.

(Kiemelt képünkön: a Szeged ifjúsági fiúcsapata Fotó: Albert Péter)