UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-04-24 18:43

A kiesés ellen küzdenek a KSI fiataljai

A KSI javarészt fiatalok alkotta férfi vízilabdacsapata 2–0-s hátrányba került a Pécs elleni, kiesésről döntő párharcban.

Közel került a kieséshez a KSI főként utánpótláskorúak alkotta vízilabdacsapata a férfi ob I-ben.

A sportiskolások a 13., osztályozós helyért a Péccsel vívnak három győzelemig tartó párharcot, melyben 2–0-s hátrányban vannak. A Pécs otthon 8–7-re, kedden a Komjádi uszodában pedig 8–6-ra tudott nyerni, és szombaton ismét hazai környezetben játszik.

A KSI legutóbbi meccskeretében öt olyan játékos kapott helyet, aki még a korosztályos bajnokságban is játszhat,

azaz 2005-ben vagy annál később született. Az egy gólt jegyző Benedek Mór és Barcsa Dániel 2007-es, azaz ők még serdülőként voltak ott a vízben. További hat játékos a Pécs elleni brigádból pedig 2004-es, tehát elsőévesnek számít a felnőttek között.

Benedek Mór serdülőként játszik az ob I-ben Forrás: KSI

A keddi találkozón három negyedig a pécsiek akarata érvényesült, a záró játékrész 7–3-as vendég vezetésnél kezdődött, végül 8–6-tal fejeződött be az összecsapás.

Horváth János, a KSI vezetőedzője a meccs végén elégedetlenségének adott hangot.

„Nehezen tudom értékelni a mai teljesítményünket, megérdemelten nyert a Pécs.

Három negyedig elképesztően gyengén játszottunk egy egyébként is alacsony színvonalú mérkőzésen, azzal pedig nem tudok mit kezdeni, hogy amikor 3–7-nél már elment a hajó, akkor kezdtünk vízilabdázni

– mondta.

A KSI számára nem lehetetlen küldetés a Pécs legyőzése, hiszen ősszel – igaz, akkor a fővárosban – 9–8-as sikert aratott az ifjú együttes. Az ob I-es tagság megőrzése a fiatalok fejlődésének szempontjából lenne kivételesen fontos a KSI-nek.

(Kiemelt kép forrása: KSI)