UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-04-24 11:49

Meghatározó szerepeket vettek át az UVSE fiataljai

Az UVSE női vízilabdacsapata megnyerte a bajnokság alapszakaszát, amire Benczur Márton edző szerint kevesen tippeltek volna.

Az UVSE számos utánpótláskorú játékost soraiban tudó női vízilabdacsapata megnyerte a bajnokság alapszakaszát, és szerdán az Eger elleni elődöntő első mérkőzésésre készül – írja az NSO.

A fiatal játékosaink támadásban és védekezésben is átvettek meghatározó szerepeket, és nagyszerű teljesítményt nyújtottak

– mondta Benczur Márton, a női vízilabda ob I-ben alapszakaszgyőztes UVSE vezetőedzője az NSO-nak. – Ha a szurkolóinkat leszámítva szeptemberben megkérdeznek valakit, hogy melyik csapat nyeri meg az alapszakaszt, nem biztos, hogy ránk tippelt volna.”

Benczur arra a kérdésre, hogy hogyan lehet a hosszú, világversenyekkel tördelt klubidényben végig fenntartani a motivációt, a következőt válaszolta:

„A legfontosabb, hogy tiszteljük egymást. Mi, edzők sem megyünk le úgy az uszodába, hogy feltesszük a lábunkat az asztalra, és előrántunk valamilyen edzésprogramot a zsebünkből. A játékosok tudják, hogy értük, a fejlődésükért dolgozunk, és ők is rengeteget tesznek azért, hogy egyre jobbak legyenek. Az iskola előtt reggel hatkor edzenek, ha valaki nem tud jönni, a videózás előtt bepótolja az úszásadagját – valószínűleg máshol is előfordul ilyen, de ettől még nagyon büszke vagyok a lányokra.”

A teljes interjú ITT érhető el.

(Kiemelt fotó: Palágyi Barbara)