UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-04-25 14:41

Ikszelt a németekkel az U16-os leányválogatott

Az U16-os leány labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott a német U15-ös nemzeti csapattal.

Az U16-os leány labdarúgó-válogatott a német U15-ös nemzeti együtessel játszott felkészülési meccset Telkiben. A Rácz Zsófia által irányított csapat a május elején esedékes horvátországi UEFA Development Tornára hangolt.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a találkozón több német lehetőség adódott, ám gól nem született.

Küzdelmes meccset játszottak az U16-os lányok a németekkel Forrás: MLSZ

„A háromnapos edzőtábort nagyon hasznos mérkőzéssel zártuk. Az összetartáson mind a védekezésre, mind a támadásra hangsúlyt fektettünk, és a gyakorolt játékelemeket szerettük volna viszontlátni a pályán, de ez csupán hellyel-közzel sikerült.

A játékunkba néhányszor hiba csúszott, de fel tudtuk venni a ritmust a németekkel.

Azzal nem voltam elégedett, hogy a párharcokat sokszor elvesztettük, erre fel is hívtam a lányok figyelmét a szünetben, megbeszéltük, hogy ezen változtatni kell. A második félidőben lecseréltük az egész gárdát, hogy mindenkit kipróbálhassunk, hiszen ez a mérkőzés is egy hosszú távú projekt része, amelynek a végső célja, hogy összeállítsuk a 2027-es, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságon részt vevő keretet. Rövidtávon pedig a május eleji Development Tornára készülünk, valamint az U17-es válogatottba is keressük a játékosokat” – nyilatkozta Rácz Zsófia az mlsz.hu-nak.

LEÁNYVÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, TELKI
Magyarország U16–Németország U15 0–0 (0–0)

Magyarország: Orosz Gabriella (Galambvári Olívia, 84.)- Köves Pálma (Bozsik Frida, 84.), Bereczki Róza (Máté Nóra, 46.), Árvay Sára (Hegyi Luca, 61.), Gágyor Zille (Tóth Adél, 84.) - Brekovszki Julianna (Kratochwill Zoé, 84.), Farkas Panna (Kovács Petra, 46.), Horváth Petra (Vadász Lara, 46.), Wolff Piroschka (Alasz Hanna, 61.), Szabó Melissza (Tóth Ramóna, 46.), Pethe Olívia (Turi Bori, 46.)

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)