UtánpótlásSport
2024. május 21.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-04-30 13:16

Frankfurtban nem értették, mi történik Lisztes Krisztiánnal

Lisztes Krisztián góllal és gólpasszal tért vissza a Ferencváros labdarúgócsapatának kezdőjébe.

Ahogyan az NB I-es fiatalperceket összegző heti írásunkban beszámoltunk róla, a 18 éves Lisztes Krisztián góllal és gólpasszal tért vissza az NB I-es Ferencváros kezdőjébe, aminek a nyártól a Frankfurt csapatát erősítő fiatal idén először volt tagja.

„Nagyon boldog vagyok, hogy végre újra kezdő lehettem, hiányoztak a játékpercek   – idézi az NSO Lisztest. – Örülök, hogy góllal és gólpasszal háláltam meg a bizalmat. A gólpasszom előtt volt két cselem, próbáltam minél közelebb kerülni a kapuhoz, majd miután megláttam, hogy Kenan Kodro jó ütemben indul be, úgy voltam vele, megpróbálom odatenni a labdát a fejére. A gólom viszont nem volt tudatos, nem a kapura szántam a labdát. Hiányzott már, hogy betaláljak, mondhatni, az hiányzott a legjobban, és így végre nyugodt szívvel aludhattam. Dejan Sztankovics a lecserélésemet követően elmondta, tudja, nehéz lehetett nekem az elmúlt időszak, de így kell visszatérni. És valóban, nyilván egy sportoló életében roppant kemény, amikor sérülés miatt nem játszik. Lábadoztam, nehezen verekedtem vissza magam a csapatba, de úgy érzem, az MTK elleni meccsel ez az időszak talán lezárult, a teljesítményem lendületet adhat, egészséges önbizalommal játszhatok.”

Németországban júliusban kezdődik meg majd a felkészülés.

Nyilván gondolok a németországi folytatásra, de fejben teljesen itt vagyok.

Az Eintrachttól érdeklődtek, miért nem játszom, mi a helyzet velem a tavasszal, sokan jelezték, nem értik, mi történik velem,

de így alakult, sokkal többet nem tudok mondani. A bajnoki címet azonban ugyanúgy meg tudtam ünnepelni, úgy vélem, hozzátettem a magamét, volt benne szerepem, szereztem néhány gólt.”

(Kiemelt képünket készítette: Török Attila)