UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2024-05-06 20:41

Autósport: Válint Bence nyert a Ferrari Challenge szezonnyitó versenyén

A 19 éves Válint Bence diadalmaskodott a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli 2024-es szezonjának első versenyhétvégéjén.

Magyar siker született Mugellóban, a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli 2024-es szezonjának első versenyhétvégéjén. A Ferrari Budapest Rossocorsa versenyzője, Válint Bence szombaton a második, vasárnap pedig az első helyet szerezte meg, ezzel

magabiztosan vezeti az összesített tabellát.

Válint az első, szombati verseny időmérőjén balszerencsék sorozata miatt az utolsó helyen zárt, ám bravúros versenyzéssel –  tizenhét (!) helyet javítva induló pozícióján – a profi kategóriában a második helyen végzett, maga mögé utasítva többek között Timo Glock, egykori F1-es pilótát.

Válint Bence remek hétvégét zárt Forrás: KEN!media


 A 19 éves magyar pilóta a vasárnapi versenynapon a negyedik helyről indulva kezdett, végül taktikus, higgadt versenyzéssel az időeredménye alapján a dobogó legfelső fokára állhatott.
 
Ferrari Challenge versenyzői pályafutásának eddigi legsikeresebb versenyhétvégéje után Válint Bence 29 ponttal vezeti az összesített tabellát, Timo Glock és Franz Engstler előtt. 
 
A Ferrari Challenge Europe következő versenyét május 30. és június 2. között Magyarországon, a Balaton Park Circuiten tartják, ahol a hazai rajongók élőben, a helyszínen szurkolhatnak Bencének. 

(Kiemelt kép forrása: KEN!media)