UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2024-05-08 19:15

A Csikós, Kőhalmi női páros hatodik lett, nem sikerült a kvótaszerzés

A Csikós Zsóka, Kőhalmi Emese páros K-2 500 méteren indult az utolsó két megszerezhető női kajakos indulási jogért a szegedi pótkvalifikációs versenyen. A duó csak akkor gyűjthette volna be Magyarországnak a kvótákat, ha a döntő első helyén végez. Az egység végül hatodik lett a fináléban, így lemaradt a kvalifikációról.

A 23 éves Csikós Zsóka és a 21 éves Kőhalmi Emese párosa harmadik helyen ért be a szezon első válogatóversenyén Szolnokon, s mivel az előtte végző egységekben már voltak kvótaszerzők, így a Csikós, Kőhalmi duó indulhatott a szegedi pótkvalifikáción. Zsóka már az eseményt megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy érzi, mekkora tétje van a versenynek, azonban szeretnék a párosból kihozni a maximumot – írja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján.

A délelőtti előfutamban a mieink a hatos pályáról indulva a gyengébb rajtot követően végül a negyedik helyen végeztek, így két órával később középdöntőben kellett kiharcolniuk a fináléba való kerülést. Habár a rajt itt sem nem alakult a legjobban, féltáv után folyamatosan sikerült felzárkózni a negyedik pozícióból, végül futamgyőztesként értek célba.

A délutáni fináléban a nyolcas pályáról indulva szállt harcba az egység.

A rajt ekkorra állt össze igazán, féltávnál a negyedik helyen haladtak. A hajrára azonban sajnos úgy tűnt, elfogytak a lányok, végül a hatodik helyen zártak.

„Az előfutam nagyon nem sikerült, érzésre sem volt jó. A középfutam fontos volt számunkra, hogy magabiztosan tudjunk kiszállni a vízből. Nem tudom mennyit vett ki belőlünk, de az biztos, hogy nagy pluszt adott, megmutattuk, hogy tudunk jól is menni – emlékezett vissza Csikós Zsóka, majd a döntőbeli teljesítményükre is reflektált. – 

Maximumot mentünk, ennél nem tudtunk volna többet beletenni.

A világkupára próbálunk erőt meríteni, hogy olyan pályát tudjunk összerakni, amelyben a futam eleje és a vége is jól sikerül.”

„Azt beszéltük meg az edzőkkel, hogy próbálunk a döntőre a rajtjainkon javítani. Egy kamikaze futamot akartunk menni, és én elégedett vagyok, mert végül sikerült magunkat teljesen kihajtani – jegyezte meg Kőhalmi Emese a finálé után. – Még az U23-as korosztályhoz tartozunk, és úgy néz, ki idén nekünk az lesz a fő terep, de természetesen elindulunk a második felnőtt válogatóversenyen is.”

(Kiemelt kép forrása: kajakkenusport.hu)