UtánpótlásSport
2024. június 21.
  • instagram
U16-OS FIÚ VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, MÁLTA JUNIOR NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, ÉSZAK-MACEDÓNIA
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2024-05-12 20:08

Márton Luana bronzérmes az Eb-n

A 18 éves tekvondós, Márton Luana 57 kilóban bronzérmes lett a belgrádi felnőtt Eb-n.

A 18 éves Márton Luana bronzérmet nyert az 57 kilogrammos súlycsoportban vasárnap, a tekvondósok belgrádi Európa-bajnokságának zárónapján.

Az UTE sportolója harmadik kiemeltként a legjobb 16 között lépett először tatamira, és a magyar szövetség Facebook-oldalának beszámolója szerint három menetben kerekedett felül a 2015-ben világbajnok orosz Margarita Bliznyakován. A negyeddöntőben az olasz Giada Al Halwanit verte 2:0-ra, így már biztos érmessé lépett elő. Elődöntős csatáját a horvát Nika Karabatic ellen vívta, aki viszont megállította őt a további menetelésben. Az első menetet magabiztosan nyerte a délszláv vetélytárs, a második két perc szorosabb csatát hozott, de összességében itt is jobb volt Karabatic.

Márton Luana így Eb-bronzéremmel búcsúzott Belgrádtól.

„Nem vagyok szomorú, de nem is tudok szívből örülni ennek a bronznak – nyilatkozta az elődöntős vereségét követően a magyar világbajnok az MTI-nek. – Nem sikerült úgy versenyeznem, ahogy szoktam, nem éreztem rá dolgokra, hiányzott a mentális frissesség. Viszont tanulságokkal bőven szolgált ez az Európa-bajnokság, tudom, mi az, amit legközelebb másképpen kell és fogok is csinálni.”

A csütörtökön kezdődött kontinensviadal első napján Salim Omar Gergely aranyérmet nyert 63 kg-ban, szombaton pedig Józsa Levente harmadik lett a 68 kilósok között.

(Kiemelt képünkön: Márton Luana Forrás: Facebook/Magyar Taekwondo Szövetség)