UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-05-13 20:41

Négy utánpótláskorú a női válogatott bő olimpiai felkészülési keretében

Cseh Sándor és Mihók Attila kihirdette a női vízilabda-válogatott bő olimpiai felkészülési keretét; négy utánpótláskorú játékos kap lehetőséget.

Cseh Sándor és Mihók Attila kapitányi párosa kihirdette a női vízilabda-válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman kezdik meg a munkát május 27-én – írja a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja.

A keretben 2006-os születésűként van ott a kapus Torma Luca, valamint Hajdú Kata és Varró Eszter, míg a legfiatalabb a 2007-es Tiba Panna.

„Megvolt az a lehetőségünk, hogy mi döntsük el, hány fővel kezdünk; volt olyan verzió, hogy egészen szűk legyen a keret, végül azonban inkább a bővebb mellett döntöttünk – mondta Mihók Attila a waterpolo.hu-nak. – Mindezt azért, hogy matematikailag is működjön a felkészülés első szakasza, azaz legyen három mezőnysorunk, ami elvben tizennyolc ember, mivel azonban Keszthelyi Rita két héttel később csatlakozik hozzánk, addig is meglesz a háromszor hat játékos. Jelenleg az a cél, hogy mielőtt elkezdjük a közös gyakorlást a kanadaiakkal, június közepén megtörténik az első komolyabb szűkítés, azaz a szokásosnál kevesebb idő lesz arra, hogy a kerettagok bizonyítsanak.”

A magyar női vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési kerete
Kapusok:
 Magyari Alda, Neszmély Boglárka, Torma Luca, Maczkó Lilla
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda, Dobi Dorina, Dömsödi Dalma, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Geraldine Mahieu, Hajdú Kata, Horváth Brigitta, Keszthelyi Rita, Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Peresztegi-Nagy Kinga, Rebecca Parkes, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Tiba Panna, Vályi Vanda, Varró Eszter

(Kiemelt képünkön: Hajdú Kata Fotó: Palágyi Barbara)