UtánpótlásSport
2024. május 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-05-13 14:35

„Nem a bajnoki cím, hanem az odáig vezető út a legfontosabb” – Tursics Krisztián

A Csata DSE csapata meggyőző játékkal nyert a BEAC-Újbuda elleni fináléban, és ezzel bajnoki címet ünnepelhetett a kadét leány kosarasok szekszárdi országos döntőjében. Tursics Krisztián vezetőedzőt kérdeztük a diadal kapcsán.

Mint arról beszámoltunk, magabiztos győzelmet aratott a Csata DSE a kadét leány kosárlabda-bajnokság döntőjében, miután az aranyéremért 65–50-re felülmúlta a BEAC-Újbuda együttesét Szekszárdon. A nyolcas döntő előtt úgy tűnt, hogy rendkívül szoros a mezőny, a résztvevők közül akár öt-hat csapat is reálisan pályázhat a végső győzelemre, azonban a három nap során Tursics Krisztián tanítványai olyan teljesítményt mutattak – sorrendben – a házigazda Szekszárdot, a Pécset és a BEAC-ot is megverve, hogy végül nem is lehetett kérdés, a megérdemelt helyre került a trófea.

„Azt gondolom, nem önmagában érdemes értékelni ezt a három napot, hanem a teljes évadot figyelembe véve – kezdte Tursics Krisztián, a Csata DSE bajnokcsapatának vezetőedzője az Utánpótlássportnak. – Amikor a múlt nyár végén átvettem ezt a csapatot, közel sem ilyen képet festett ez a társaság, és be kell valljam, én is szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, mire lehetünk képesek a bajnokságban. 

Az országos döntőben a legörömtelibb azt volt látni, hogy mekkora fejlődésen mentek keresztül a játékosok, és a szezon végére minden tekintetben összeállt a társaság.

Ez a győzelem az egészéves munkánk eredménye. Összességében számomra nem is a bajnoki cím, hanem az odáig vezető út számít igazán."

A 12 éves Halasy Enikő remekelt az U16-osok bajnoki döntőjében Fotó: Jantner Zsolt
A döntő MVP-jének a mindössze 12 éves Halasy Enikőt választották meg,

aki a nála három évvel idősebbek bajnoki döntőjében a mezőny legjobbjaként 21 pontig jutott. Az ugyancsak serdülőkorú Toman Zsófi 13, Mara Júlia 12 ponttal zárt. 

Az pedig külön öröm, hogy négyen serdülőkorúként játszottak főszerepet ebben a sikerben, és fiatalabbként is elbírták a terhet,

nem ijedtek meg a téthelyzettől, a döntő hangulatától, sőt megmutatták az igazi karakterüket, és vezéregyéniséggé léptek elő. Ez mindenképpen biztató, ugyanis ha ilyen ütemben fejlődnek, nagyon fényes jövő állhat előttük. Az említett három serdülő lány mellett még a 2008-as születésű Biczó Panna produkciója is kiemelendő, aki egy éve igazolt hozzánk, azóta viszont ő is rengeteget dolgozott és fejlődött, most pedig beválasztották a nyolcas döntőbe All Star-csapatába. Mindannyian nagyszerű teljesítményt nyújtottak!"

(Kiemelt képet készítette: Jantner Zsolt/Tarr KSC Szekszárd)