UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-05-15 20:38

A Real Sociedad szerződtette a 17 éves Tompa Ákost

A Budapest Honvéd 17 éves kapusa, Tompa Ákos a spanyol Real Sociedad labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

A Budapest Honvéd labdarúgócsapatának honlapja számol be arról, hogy a klub 17 éves kapusa,

Tompa Ákos a spanyol Real Sociedad együttesében folytatja pályafutását.

Tompa 2019-ben érkezett a Honvédhoz, korábban Orosházán futballozott, és nagyjából négy esztendőt töltött a klub akadémiáján, ahol az U15-ös gárdában szerepelt először, majd a korosztályos együtteseknél végigjárta a ranglétrát. Többször tréningezhetett az első csapattal, illetve felkészülési mérkőzésen a meccskeret tagja is volt. A fiatal hálóőr már tavaly nyáron is vendégeskedett a spanyol csapatnál, és akkor is pozitív élményekkel gazdagodott.

„Nagyon tetszik a hely, kicsit meglepődtem, amikor felvetődött az átigazolás, de nagy örömmel töltött el, óriási lehetőség ez a számomra – hangsúlyozta Tompa Ákos. – Terveztem, hogy szeretném majd kipróbálni magam külföldön is, azonban nem volt meghatározva, hogy pontosan mikor.

A Sociedadnál is bizonyítanám a rátermettségemet, a célom, hogy számítsanak rám, szeretnék a felnőttcsapatban bemutatkozni.

„Korábban is hangsúlyoztam, a klubmodell egyik fontos eleme, hogy a saját értékeinkre, az utánpótlásunkra építsünk és szeretnénk, ha a tehetségeink előbb a Honvéd első csapatát erősítenék, itt ismerkednének meg a felnőttfutballal, itt érnék el sikereket és a kispesti szereplés után állnának légiósnak – mondta Kun Gergely ügyvezető. – Ez továbbra is az egyik első számú prioritás a Honvédnál, amennyiben azonban az adott poszton legalább három-négy éves távlatban látjuk a megoldást és egy olyan lehetőség érkezik, ami a játékos és a klub számára is előnyös, akkor ezt figyelembe vesszük a döntésnél. Ez pedig egy különleges lehetőség Ákosnak, ráadásul hatalmas elismerés a Honvédnak, hogy egy La Liga-csapat számára tudunk játékost eladni és a megállapodás értelmében a továbbértékesítésből is részesülhetünk majd.“

(Kiemelt képünkön: Tompa Ákos Forrás: honvedfc.hu)