UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2024-05-16 10:16

Elszánt juniorok várják a budapesti Eb rajtját

A magyar színeket Barkóczi Boglárka és Vukmir Elena képviseli a budapesti ritmikus gimnasztika Eb juniormezőnyében.

Két tettrekész magyar ritmikus gimnasztikázót láthat a Papp László Sportaréna közönsége a hazai rendezésű Európa-bajnokság juniorversenyében – tájékoztat a Magyar Torna Szövetség honlapja.

Barkóczi Boglárka és Vukmir Elena két-két szerrel mutatja be gyakorlatait az Eb-n.

Előbbi versenyző buzogánnyal és szalaggal, utóbbi karikával, valamint labdával lesz érdekelt a budapesti kontinensviadalon. Mindketten az MTK Budapest ígéretei.

„Négy éves voltam, amikor megismerkedtem az rg-vel. Azóta vagyok ebben a szép sportágban. Minden megtetszett, ami a ritmikus gimnasztikát körülveszi. A szerek, a dresszek és a zene. Külön emlékezetes volt, amikor először egy házi megméretésen versenyezhettem. Nagyon készülök a budapesti Eb-re, és bízom benne, hogy minden magyarnak jól sikerül a hazai közönség előtti szereplése” – mondta Barkóczi Boglárka, aki korábban junior-világbajnokságon az előkelő nyolcadik is volt már.

Barkóczi Boglárka Forrás: MATSZ

„Valójában mindegyik szert szeretem, de a leginkább a labda áll közel hozzám. Mielőtt elkezdtem volna ezt a sportágat, sokat néztem a tévében az rg-t. Nagyon megtetszett, és később rájöttem, hogy a sok edzést is szeretem. Sok fejlődési lehetőség van ebben” – nyilatkozott Vukmir Elena.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

(Kiemelt képünkön: Vukmir Elena Forrás: MATSZ)