UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2024-06-04 13:03

Huszonöt érem a magyar fiataloktól a győri serdülő Európa-kupa-versenyen

Négy arany-, hat ezüst- és tizenöt bronzérmet szereztek a magyar serdülőkorú dzsúdósok a győri Olimpiai Sportparkban rendezett korosztályos Európa-kupa-versenyen.

Tizenöt ország százhetvenöt serdülőkorú reménysége lépett tatamira a győri Olimpiai Sportparkban, a korosztály számára megrendezett Európa-kupán és technikai szemináriumon – számolt be a judoinfo.hu.

Az Európai Judo Szövetség törekvése, hogy a serdülőkorcsoport számára is rangos nemzetközi sorozatot hozzon tető alá, de ebben a sorozatban a versengés mellett a technikai tudás fejlesztése is cél, éppen ezért a küzdelmeket technikai szemináriumok kísérik, neves szakemberek részvételével. Győrben a negyedik danos japán mester, a négyszeres világbajnok Nakamura Miszato, valamint az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok azeri Rustam Orujov volt a szemináriumok fő előadója, a két remek mestertől tanulhattak a fiatalok.

Természetesen az ígéretes judokák számára hasonlóan fontos esemény volt a korosztályos Európa-kupa-verseny, amelyen a mieink négy arany-, hat ezüst- és tizenöt bronzéremmel az éremtáblázat első helyén végeztek, megelőzve a szerb (3, 1, 6) és a bolgár (3, 1, 0) csapatot.

A részletes eredmények ITT megtekinthető.

(Kiemelt kép forrása: EJU)