UtánpótlásSport
2024. június 25.
  • instagram
JUNIOR NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, ÉSZAK-MACEDÓNIA
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-06-10 10:44

A perspektív és a KMAR-válogatott legjobbjai az U17-ben folytathatják

A fizikálisan később érő hazai fiatalok és a Kárpát-medence magyar nemzetiségű ígéretei is megkapták a lehetőséget az U17-es labdarúgó-válogatottba kerülésre.

A Németh Antal vezette U16-os perspektív labdarúgó-válogatott a múlt héten felkészülési mérkőzéssel zárta a szezont a KMAR-válogatott ellen Felcsúton – számol be az mlsz.hu.

A zárt kapuk mögött zajló mérkőzésen az U16-os perspektív válogatott a Kárpát-medence magyar nemzetiségű, többnyire 2008-as születésű játékosait egybegyűjtő csapata ellen lépett pályára. Mindkét válogatott játékosai számára nagy jelentőséggel bírt a csütörtöki találkozó, ugyanis

a mérkőzés egyik célja a legjobbak kiválasztása volt a nyártól Eb-selejtezőre készülő U17-es válogatott bő keretébe.

A perspektív válogatottban azok a tehetséges, de jellemzően fizikálisan később érő fiatalok szerepelhetnek, akikben megvan a potenciál, hogy a későbbiekben, amennyiben fizikálisan utolérik a kortársaikat, csatlakozhatnak a korosztályos válogatotthoz. 

„Tavaly is így zártuk az évet, hogy a perspektív csapatunk a Külföldi Magyar Akadémiák válogatottjával játszott mérkőzést. Számomra nagyon sokat adott ez a mérkőzés, ugyanis első alkalommal láthattam testközelből játszani az U16-os perspektív válogatottat. Ennek a szezonzáró mérkőzésnek az a célja, hogy körvonalazódjon, kik férnek be az Eb-selejtezők előtt álló U17-es válogatott bő keretébe.

Biztosan lesz egy-két játékos, aki tud majd csatlakozni a válogatotthoz, sőt a KMAR-együttesből is válogathatunk, hiszen ezeknek a játékosoknak a jelentős része magyar felmenőkkel rendelkezik

 – nyilatkozta Németh Antal szövetségi edző.

Az U16-os perspektív válogatott kerete
Kapusok:

Veress Áron - Szolnok
Szentmihályi Ádám - UTE
Védők:
Hende Dániel - Illés Akadémia
Jung Máté - PMFC
Likó Géza - Vasas  
Horváth Bendegúz - PMFC 
Dévényi Zsombor - PFLA
Csóka Gergely - MTK
Soós Henrik - First Vienna
Középpályások:
Söptei Bálint - Illés Akadémia
Brugger Dániel - Csíkszereda
Neidhardt Dávid - PMFC
Gosztola Ádám - III. ker. TVE
Támadók:
Adi Bence - UDSE
Martin Peychev - West Ham United
Riba Zsombor - Charleroi
Meggyesfalvi Balázs - DVTK
Mándity Márkó - Főnix

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)