UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-06-10 17:01

Értékes összetartás után az U18-as leányválogatott

Mind a négy mérkőzését megnyerve tornagyőzelemmel jelentkezett Sopronban az Eb előtt álló U18-as leány kosárlabda-válogatott.

A wbasket.hu oldal az U18-as leány kosárlabda-válogatott szövetségi edzőjével, Laczka Miklóssal készített interjút a soproni tornagyőzelem után. A csapat hamarosan megkezdi a közvetlen felkészülést a nyári korosztályos Európa-bajnokságra.

„A legfontosabb az volt, hogy el tudjuk végezni a szükséges fizikai felméréseket, illetve legyenek közös edzéseink majdnem azzal a kerettel, mellyel június 24-én majd a közvetlen felkészülést is elkezdjük az Európa-bajnokságra. Kiváló alkalmat kínált ez a pár nap, hogy a játékosokkal átbeszéljük a szezon tapasztalatait és ezek alapján meghatározzuk számukra a nyári célokat. Ez a gondolkodás nem kizárólag egyéni, hanem csapatszinten is elindult – mondta a szakember. – Úgy tudnám a legjobban összefoglalni, hogy

pici első lépéseket tettünk minden téren. Elkezdtük kijelölni az irányt, a közös értékrendet. Elindultunk azon az úton, amelyen ha követjük azokat az elveket, amiben hiszünk, és kiaknázzuk a csapat erényeit, akkor idővel a célokról is könnyebben és reálisabban lehet beszélni.

Leegyszerűsítve, jobban látjuk azt, hogy milyen potenciál rejlik a csapatban. Azzal együtt, hogy a számszerű eredményeket valóban a helyén kell kezelni, értékes visszajelzéseket kaptak a játékosok és az edzők. Az információkat jól dolgozták fel a lányok és ebben a fáradt, szezon végi állapotban is magas motivációt láttunk.”

Laczka a közvetlen felkészülésről is beszélt az interjúban, ami ITT olvasható.

(Kiemelt képünket készítette: Tóth Zsombor)