UtánpótlásSport
2024. június 26.
  • instagram
JUNIOR NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, ÉSZAK-MACEDÓNIA
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2024-06-10 12:51

Sulyán Alexa 200 m-en elődöntős a felnőtt Eb-n

A 19 éves Sulyán Alexa 200 méteres síkfutásban elődöntöbe jutott a római felnőtt atlétikai Európa-bajnokságon.

Sulyán Alexa az előfutamban idei legjobbját megközelítve

bejutott az elődöntőbe 200 méteren a római szabadtéri atlétikai Európa-bajnokság hétfői versenynapján.

A gödöllőiek 19 éves ígérete tavaly már letette névjegyét a felnőttek között, 23.12 másodpercre javította az U20-as magyar csúcsot és szerepelhetett a budapesti világbajnokságon.

Az idei évben szintén jó formát mutatott eddig, május elején a bahamai váltóvilágbajnokságon a magyar 4x100 méteres staféta záróembere volt, két hete pedig 23.21 másodpercet futott a budapesti bronz kategóriás nemzetközi viadalon.

Sulyán Alexa karrierje első felnőtt Eb-jén reális továbbjutási esélyekkel térdelhetett rajtgépbe és futamában bizonyította jó formáját. A kilences pályán futva a célegyenesre harmadik-negyedik helyen fordult, végül harmadikként ért célba 23.30 másodperces eredménnyel.

A reménység az első futamban szerepelt, így kicsit izgulnia kellett, mivel helyezéssel nem lehetett elődöntőbe kerülni, ahhoz a legjobb 12 idő egyikével kellett rendelkezni. A második kör után viszont már szinte biztosra vehette elődöntőjét, mivel az utolsó futam előtt a hatodik eredménye volt, végül pedig a tizedik idővel jutott tovább.

„Úgy álltam a futambeosztáshoz, hogy a surranópályát kaptam, és ott csak magamra kell figyelnem, amit kihasználhatok. Azt hiszem, ez sikerült – nyilatkozta az MTI-nek a gödöllői sprinter. – Középdöntőbe szerettem volna kerülni az Eb-n és ez sikerült, úgyhogy nagyon elégedett vagyok. Este már nem lesz rajtam teher, és ezt szeretném kihasználni.”

A 21.05-kor kezdődő 200-as elődöntőkben nem Sulyán lesz az egyetlen magyar, mivel vasárnap a 100 méteres fináléról három századdal lemaradt Takács Boglárka kiemeltként abban a szakaszban kezd a félkörös távon.

(Kiemelt képünkön: Sulyán Alexa Fotó: Szabó Miklós)