UtánpótlásSport Kajak-kenu: öt magyar arany pénteken a plovdivi korosztályos vb-n
2024. július 19.
  • instagram
Junior férfi kézilabda Európa-bajnokság, Szlovénia
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2024-07-02 19:36

Lévai Levente U20-as Európa-bajnok, Tótok Péter bronzérmes

Lévai Levente arany-, Tótok Péter bronzérmet szerzett kötöttfogásban az újvidéki U20-as birkózó Eb-n.

A 77 kilós Lévai Levente arany-, az 55 kilós Tótok Péter pedig bronzérmet szerzett kötöttfogásban az újvidéki U20-as birkózó Európa-bajnokságon.

A hazai szövetség portáljának beszámolója szerint Lévai ellenfele az a moldovai Alexandru Solovei volt, aki a súlycsoport Eb-címvédője, nem mellesleg U17-es világ- és Európa-bajnok, kétszeres U20-as vb-ezüstérmesnek mondhatja magát. Lévai jól ismerte a moldovait, hiszen év elején a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián megtartott U20-as válogatón már megmérkőztek, akkor Lévai 1–1-gyel győzött. Most is hasonlóan indult a mérkőzés, ám a moldovai egy egypontos emeléssel (zónából kidobta Lévait a küzdőtérről, aki talpra érkezett) minimális előnyre tett szert.

A második menetben az állást Lévai egy kiváló kétpontos hátsóalsóval fordította meg, amellyel meg is nyerte a finálét (3–2).
Lévai Levente U20-as Európa-bajnok lett Újvidéken Forrás: UWW

Tótok a görög Vaszilejosz Papageorgiuval találkozott a bronzmérkőzésen. A magyar ígéret védekezni kényszerült az első menetben, amit sikeresen abszolvált, majd remek négypontos billentéssel vette át a vezetést, amiből rögtön háromszor is megpörgette kihívóját, így 10–1-es győzelemmel szerezte meg a bronzot.

Kötöttfogásban továbbá  a 60 kilogrammos Domokos Edmond bronzmeccsre készülhet, Mányik Dávid ( 67 kg) és Kudelász Hunor (97 kg) vigaszágon folytatja.

(Kiemelt képünkön: Lévai Levente Forrás: UWW)