UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-03-04 16:57

A Szárnyas Malacok, a „lilák”, meg a többiek...

A hét végén tizedik alkalommal gyűltek össze a hazai frizbisek a terem ultimate országos bajnokságra Debrecenben és Nyíradonyban. A juniorok között a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium csapata, a Szárnyas Malacok végzett az első helyen.

UP-info A viadalon rekordszámú, csaknem kétszáz frizbis három csoportban mérkőzött meg: az open, a női és a junior kategóriában dőlt el a bajnoki cím és a helyezések sorsa. A nézők két napon át láthattak látványos dobásokat, ugrásokat, sprinteket, elkapásokat és vetődéseket.
A hat junior együttes a debreceni Mechwart András Szakközépiskola tornatermében vetélkedett egymással. Két csoportra osztva kezdték a bajnokságot, majd a keresztbejátszások során alakult ki a helyosztók párosítása. Az elsőséget végül a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium csapata (a szerencsét hozó Szárnyas Malacok néven...) szerezte meg nagyon szoros és izgalmas mérkőzésen a debreceni Lilla téri Általános Iskola (Free Kids 1) diákjai előtt. A dobogó harmadik fokára a tavalyi bajnok budapesti Németh László Gimnázium (Purple Jam) együttese állhatott. Ám az utóbbi középiskola lány játékosai – akik azért „lilák”, mert mindig ilyen színű trikóban lépnek pályára – nemcsak a juniorversenyen jeleskedtek, s lettek bronzérmesek, hanem a Nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnokban lebonyolított női vetélkedésben is hasonlóan sikeresen helyt álltak. Óriási meglepetést okoztak azzal, hogy a csoportmérkőzések során minden felnőtt csapatot maguk mögé utasítva jutottak a döntőbe. A fináléban aztán a címvédő CC Catch-csel kerültek szembe, és ha csak egyetlen ponttal is, de alulmaradtak. Így a junior harmadik mellett egy női második helyezést is szereztek. – Ezek az eredmények azt mutatják, hogy most érik be a lányok három éves munkája. Nagy favoritjai lehetnek a májusi szabadtéri és a jövő évi női bajnokságnak is. Sőt, egy hónap múlva a grazi nemzetközi juniortornán is pályára lépnek, ahol újabb tapasztalatokat gyűjthetnek – mondta el Fodor László, a verseny főszervezője a Purple Jam teljesítményéről. A versenyen a debreceni FreeBees két junior csapata is indult. Az idősebbekből álló együttes, a Free Kids 1 a második helyen végzett, a Free Kids A viszont csak hatodik lett. Érdekesség ugyanakkor, hogy utóbbi egy szemtelenül fiatal játékost is felvonultatott. Tőzsér Bence még csak most kezdi az általános iskolát, de bátran szállt harcba a nála 10 évvel idősebbek ellen is.

Eredmények: Junior: 1. Szárnyas Malacok (Hortobágyi Tamás, Sárközi Bálint, Balogh Olivér, Szabó András László, Halász Máté, Takács Gergely, Schantzl Richard, Szabó Gyula) - Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest 2. Free Kids 1 (Varga Zsombor, Pápai Krisztián, Tolnai Ferenc Marcell, Homoki Gergő, Konyári Dávid, Tőzsér Tamás) - Lilla Téri Általános Iskola, Debrecen 3. Purple Jam (Barczikai Noémi, Biró Mercédesz, Chlebda Luca, Hegedűs Anna, Kocsis Julianna, Komarovszky Zsófi, Mandics Evelin, Mészáros Myrtill, Szatmári Réka, Székely Dalma, Tasnády Réka, Ványi Virág) - Németh László Gimnázium, Budapest.