UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-11-18 20:08

Szófiai arany, rigai bronz

Szűcs Luca nyerte a kadétkorú kardozók európai körversenyének szófiai állomását, míg Rigában, a junior-világkupában a fiú párbajtőr-válogatottunk állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A junior Magyar-kupában ezúttal a leány párbajtőrözők voltak érdekeltek és a Vasas örülhetett.

Szűcs Luca Forrás: FIE.org
Szűcs Luca Forrás: FIE.org
UP-info - utanpotlassport.hu Azt követően, hogy Gödöllőn Battai Sugár nyerte a szezon első kadet európai körversenyét, most, a szófiain, Szűcs Luca állhatott fel a dobogó legfelső fokára a kardvívók között. A BVSC 16 éves vívója veretlen csoportkör után nyerte meg a versenyt, úgy, hogy a legszorosabb asszója 15–11 volt. Bódy István tanítványa a döntőben az amerikai Moyát verte 15–9-re.

Szűcs Luca számára remekül indult a 2018-2019-es idény, akivel idei második Magyar-kupa-győzelme után beszélgetett az utanpotlassport.hu.

A fiú kard csapatversenyen a magyar válogatott a hetedik helyen végzett, a győzelmet az Egyesült Államok szerezte meg. A rigai párbajtőr junior-világkupa-versenyen Bende Bence egyéni ezüstérme után a válogatott bronzérmes lett a csapatversenyben.
A bronzérmes párbajtőrcsapat Forrás: hunfencing.hu
A bronzérmes párbajtőrcsapat Forrás: hunfencing.hu
Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté és Nagy Dávid négyese a nyolcaddöntőben Kazahsztánt verte meg 45–27-re. A folytatásban az erős és kellemetlen csehek következtek, ekkor Máté vezérletével jött össze a 45–38-as győzelem. Az elődöntőben az ebben a fegyvernemben is egyre jobban fejlődő Egyesült Államok 45–34-re legyőzte a mieinket. A bronzéremért Nagy Dávid remeklésével 45–35-re legyőzte a csapat Koreát, és ezzel harmadik helyen végzett. „Összességében elmondható, hogy a párbajtőrcsapat ismét nagyszerűen helytállt, a legváratlanabb eredményeket produkáló fegyvernemben is rendre stabil, magas színvonalú teljesítményt nyújtanak Andrásfi Tiborék” – adott gyorsértékelést a versenyről a szövetség hivatalos honlapja. Budapesten a junior leány párbajtőrözők csapatversenyével folytatódott a Magyar-kupa-sorozat. A dobogó legtetejére ezúttal a Vasas (Csoknyai Lilla, Kardos Edina, Lipthay Hanna és Tóthmátyás Zsófia négyese) állhatott fel, miután rendkívül szoros fináléban 42–41-re legyőzte az AVA Békéscsabát. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.